Jõgeva linna noortekeskuses valmistatakse tervislikke toite

Alates 4. augustist saab Jõgeva linna noortekeskuses esmaspäeviti kokata. Projekti Värske valik” raames õpivad noored ise tervislikku ja maitsvat toitu valmistama ja omatehtud road süüakse hiljem koos ära.

Ülemöödunud esmaspäeval avati pärast suvepuhkust noortekeskuse uksed ning asuti usinalt kokkama. Menüüs on  värske aiakraam, mida praegu turult ja koduaedadest on leida. Esimeses kokandustunnis keedeti värskeid kartuleid, valmistati kõrvale kurgi-tomatisalatit ning magustoiduks puuviljasmuuti.

Jõgeva linnavalitsuse noorsootöö peaspetsialisti Ülle Ottokari sõnul õpivad noored projekti käigus erinevatest toorainetest tervislikku toitu valmistama. Tegemist pole lihtsalt söögi tegemise ja selle söömisega. Kodumaise ja värske toiduaine valimine, toidu valmistamine ning üheskoos söömine on eelduseks tervislike eluviiside kujunemise. Tahame noortele praktikas selgeks teha, kuidas lihtsatest koostisosadest kiire ja maitsva söögi saab,” ütles noorsootöötaja, kes on märganud, et noortekeskusse tullakse sageli krõpsupakkide, kommide ja karastusjookidega. Juhime noorte tähelepanu selle, et ka tervislik võib olla maitsev,” sõnas Ülle.

Esimesele tervisliku toidu pärastlõunale tulnud Sander (10), Karl-Eerik (8) ja Kert-Kristjan (6) hakkisid päris esimest korda kurki, tomatit ja tilli. Noorsootöötajate Ülle Ottokari ja Marju Saviaugu valvsa pilgu all ning õpetlike sõnade saatel valmisid toidud kiiresti. Poisid tõdesid, et kõik sai väga maitsev. Just nagu kodus ema tehtud!” olid noored kokandushuvilised omavalmistatud roogadega rahul.  

Järgmiseks korraks valiti menüüsse makrasalat hernestega, ahjus küpsetatud krõbedad kartulilaastud ning marjasmuuti.

Projekti Värske valik” toetavad Eesti Noorsootöö Keskus ja Jõgeva linn. Projekti omaosalusraha eest osteti noortekeskusele köögikombain. 

i

MARGE TASUR

blog comments powered by Disqus