Felix pakub seemnevaba pohlamoosi

Põltsamaa Felix pakub tänavu uue jõulutootena seemnevaba pohlamoosi pudelis.

“See on kõige omapärasem toode, mida me tänavu inimestele jõuluks pakume,” lausus Felixi turundusdirektor Marek Viilol. Tema sõnul on inimesed harjunud sellega, et pohlamoos, pohlasalat või pohla toormoos on pakendatud purkidesse. Tunduvalt mugavam on lasta pohlamoosi verivorsti peale või mõne muu toidu lisandiks hoopis plastikpudelist. Viiloli sõnul on plastikpudelisse pakendatud uue toote näol tegemist tasakaalustatud maitsega pohlamoosiga. Plastikpudelisse pakendatud pohlamoos pole väga hapu ning sobib seetõttu hästi ka lastele või neile täiskasvanutele, kes haput  pohlamoosi ei söö. Uues moosis puuduvad marjaseemned ja –kestad.

“Samas pole tegemist marmelaadiga, vaid ühtlase konsistentsiga moosiga, mille marjasisaldus on 40 protsenti,” ütles Felixi turundusdirektor, kes loodab, et tarbijad võtavad uue toote positiivselt vastu ja see sobib väga hästi jõululauale. 

Külmal ajal sobib alkoholivaba glögi

Uue kujunduse on saanud ka Felixis valmistatava alkoholivaba glögi pakend. Marek Viiloli kinnitusel ei ole nad muutnud inimestele juba tuntuks saanud glögi maitset; uus on vaid pakendi kujundus. Nii alkoholiga kui alkoholivaba glögi on sarnase baasmaitsega. Seda valmistatakse peamiselt mustsõstramahlast, millele on lisatud ürtide ja maitseainete leotist. See on spetsiaalne, Rootsis valmistatava glögi retsepti järgi välja töötatud segu. Põhjamaisel glögil on võrreldes lõunamaiste hõõgveinidega aroomi, vürtse ja kangust ning tugevat maitset hoopis rohkem. Kui kuumutada glögi 70 kraadini, saab sellest maitsev, külma talve sobiv jook. Nii Põltsamaa veinid kui ka glögi kannavad geograafilise kaitstuse tähist.  

Mahe majonees

Felixil on tarbijatele välja pakkuda ka uudse maitsega, konsistentsilt paks ning kreemjas ja mahedamaitseline majonees. See on 20 protsendi võrra madalama rasvasisaldusega kui seni saadaval olnud majoneesid. Uus majonees on pakendatud huvitava kujuga, silikoonmembraaniga varustatud plastikpudelisse, kust see voolab välja ühtlase joana.

Felixi turundusjuhi sõnul sobib uue koostise ja maitsega majonees hästi võileibade, aga ka  salatite valmistamiseks. Isegi ahjuroogadele võib seda  lisada. Suurepäraselt sobib majonees ka kala küpsetamiseks. Marek Viiloli sõnul kasutatakse just Skandinaavias majoneesi sageli või asemel. Küllap perenaised teavad, milliste toitude maitsestamiseks majonees kõige paremini sobib. 

Ploomisem ploominektar

Uue kujunduse on saanud ka Põltsamaa kollase ploomi nektar. Varem kuulus see Põltsamaa Premium toodete  sarja, nüüd enam mitte.  Muudetud on ka nektari retsepti: puuviljasisaldus on varasema 35 protsendi asemel 45. Ploomi maitset on palju rohkem tunda ning võib öelda, et mahl on ploomisem.

Kollase ploomi mahl ei ole siiski valmistatud kodumaistest puuviljadest, vaid tooraine on toodud soojematest ja päikselisematest Euroopa riikidest.  Turundusjuht loodab, et ettevõte saab järgnevatel aastatel vajaliku koguse kollaseid ploome hankida.

“Ajal, mil me Premium-sarja tooted turule tõime, võeti nende seas kollas ploomi nektar kõige paremini vastu. Kuigi praegu paljude toiduainete, sealhulgas ka mahlade hinnad tõusevad, maksab liiter kollase ploomi nektarit 17-18 krooni, varem maksis pakk umbes 22 krooni. Lähiajal on algamas  ka selle joogi sooduskampaania ning sel ajal maksab liiter ploominektarit  vaid 11-12 krooni eest. Loomulikult on kõik Felixi tooted müügil ka ettevõtte väravas asuvas firmapoes.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus