Ahjuvorm on asendamatu köögitarve

SISUTURUNDUS

Kui valida üks kööginõu, mis leiab mitmel viisil kasutust, siis selleks on kindlasti üks korralik ja mahukas ahjuvorm. Ahjuvorm on mõeldud küll ennekõike erinevate ahjuroogade valmistamiseks, aga seda saab ka kasutada ka niisama anuma või nõuna, kus serveerida toitu. Kuidas valida endale ahjuvorm, mis leiab köögis kasutust? Tutvu meie nõuannetega ja leia endale sobivad köögitarbed.

Milline ahjuvorm ehk küpsetusvorm valida?

Armastad kartuliroogasid või istutab hoopiski maitsva hakklihavormi järele? Ahjus on võimalik valmistada nii mitmeid küpsetisi kui ka soolaseid roogasid. Paljude nende toitude jaoks ongi vaja ahjuvormi. Kuidas aga valida ahjuvorm, mis sobib mitmeteks toitudeks? Kaks kõige populaarsemat valikut on klaasist ja keraamilised ahjuvormid. Mis on nende kahe vahe ja mida eelistada?

Klaasist ahjuvorm

Klaasist ahjuvorm sobib kookide kui ka lasanje valmistamiseks. Klaasi on väga kerge hooldada, mistõttu on seda alati pärast toidu valmistamist ka kerge puhastada. Klaasist ahjuvorm kaanega võimaldab valmistada erinevaid roogasid, mis peavad mõnusa leeme sees pikalt podisema. 

Klaas on ka teada tuntud oma kriimustuskindluse poolest, mis on väga suureks eeliseks köögis. Üheks suureks eeliseks on see, et läbi klaasi on võimalik näha, kui palju on toit ahjus küpsenud. Küll aga tuleb arvestada, et klaas ei pruugi alati taluda väga järske temperatuurimuutusi.

Keraamiline ahjuvorm

Niisamuti nagu ka klaasist ahjuvormi, on ka seda kerge puhastada ja hooldada. Samuti tohib seda pesta nõudepesumasinas. Nii nagu ka klaas on keraamiline ahjuvorm vastupidav kriimustustele, aga õrn järsule temperatuurimuutusele. Nende kahe erinevuseks võib pidada seda, et klaasist ahjuvorm on läbipaistev ja keraamiline mitte.

Millises suuruses ahjuvorm valida?

Keraamilise ja klaasist ahjuvormi vahe on suhteliselt väike ja valiku võid teha vastavalt enda maitsele. Küll aga on mõlemad küpsetusvormid saadaval väga erinevates suurustes kui ka kujuga. Nii nagu valid ka panne ja potte, tuleb valida ka sobivas suuruses ahjuvorm. Mõtle sellele, kui palju süüa soovid selles korraga teha. Kas sellest peab jätkuma kahele, kolmele või neljale inimesele? Mõtle ka sellele, milliseid roogasid soovid seal teha. Mõne roa jaoks on ideaalseks hoopiski väikesed ahjuvormid, mis on mõeldud ühe inimese portsu jaoks. Teised road vajavad aga suuremaid vorme.

Sa võid alati soetada ka mitmes erinevas suuruses ahjuvormid, et saaksid valmistada roogasid vastavalt vajadusele. Näiteks, kui armastad võõrustada külalisi, saad kasutusele võtta suure ahjuvormi, aga igapäevaseks kasutamiseks ehk kulub ära väiksem vorm. 

Ükskõik, kas sinu valikuks on keraamiline ahjuvorm või väike klaasist küpsetusvorm, oluline on see, et sa soetad enda kööki kvaliteetse köögitarviku.

 

blog comments powered by Disqus