Valimised läksid käima

Lõppev nädal andis 5. märtsil toimuvateks riigikogu valimisteks tegeliku stardipaugu. Teisipäeval registreeriti valimistel kandideerivad erakonnad ja üksikkandidaadid. Samal päeval toimus liisuheitmine, kus erakonnad said teada oma järjestuse valimisteks ning saadikud numbrid.
Maakonnas läksid valimised käima kohe järgmisel päeval, kui Jõgeva kultuurikeskuses toimus esimene suurem valmisdebatt. Jõgeva Arukate Akadeemia ja Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koja poolt korraldatud debatil osalesid kuue erakonna esindajad, suuremateks käsitletavateks teemadeks olid seekord toimetulek ja energeetika.
Arutelu käigus keskenduti kuuele suuremale teemavaldkonnale: haridus, energiaprobleem, toimetulek, kriisivalmidus, toetuste küsimus ja tervishoid. Tegelikult oleks teemasid olnud veel, aga aeg oli piiratud ja niigi jäid kandidaatidele loetud minutid oma seisukohtade tutvustamiseks.
Kuigi debatt tuliseks ei muutunud, said kõik saalis viibinud piisavalt selge ettekujutuse erakondade plaanidest ja seisukohtadest. Õhus oli selge märk sellest, et valimised on käima läinud.
Siin ja seal on avaldatud arvamust, et valimised on läinud seni kuidagi loiult. Vaadates erakondade ja kandidaatide tegutsemist viimase nädala jooksul ja ka selle nädala lõpus, seda siiski kinnitada ei saa. Juba toimuvad mitmed valimisdebatid, näiteks Martin Helme alustab oma suurt üle-eestilist valimisturneed täna Põltsamaal.
Küllap saab lähinädalatel kuulda veel paljudest suurtest valimislubadustest ja järjest rohkem vaatab igalt poolt vastu erinevaid loosungeid.

blog comments powered by Disqus