Kodukandi- ja valla küladepäev Maarja-Magdaleenas

Ülehomme peetakse Maarja-Magdaleena XIII kodukandipäeva ning V Tabivere valla külade päeva. Hommikupoolikune kodukandipäev Maarja-Magdaleena külas läheb pärastlõunal üle valla külade päevaks Otslava külas.Traditsiooni kohaselt algab kodukandipäev kontsert-jumalateenistusega Maarja-Magdaleena kirikus. Päeva kesksem sündmus on puuskulptuuri avamine endise Maarja-Magdaleena Seltside Maja mälestuse jäädvustamiseks, mille külarahvas omal ajal ise küla keskele ehitas ning mis püsis seal aastatel 1912 – 1944.

 

Võimalik puhata püramiidi all

Puuskulptuuri on Räpinast pärit skulptor Elmar Erik välja tahunud auväärses eas puust, millel üle 130 aastaringi. Pärast kunagise seltside maja hävimist sõjatules on 1948. aastast peale rahvamaja ruumid asunud kiriku pastoraadihoones. Kuuekümne aasta möödumist kultuuritegevusest selles hoones tähistati kohapeal näitemängu esietendusega. Maarja-Magdaleena külateater mängis sel puhul Enn Vaiguri lauludega lugu „Kraavihallid“.

Kodukandipäev jätkub pärast pidulikku avatseremooniat terviseteemadel. Soovijatel on võimalus külastada Kurepesa talu, puhata seal püramiidi all ning saada teadmisi ravimtaimede tervistavast mõjust.

„Kui varasematel aastatel oleme kodukandipäevi pidanud varakevadisel ajal, siis seekord otsustasime seda teha südasuvel, lootuses, et ehk on soojemal ajal rahval mõnusam kokku tulla,“ ütles kodukandipäevade mõtte algataja ning peakorraldaja Tiia Pärtelpoeg, kes on ühtlasi ka valla külade päeva eestvedaja. 

Külad võistlevad Päikesepargis

Külade päeva sündmustega jätkatakse kell 15 Otslava külas. „Tabivere valla külade päev on külast külla liikuv üritus, mis on alguse saanud Otslava külast ning nüüd ringiga sellesse külla tagasi jõudnud,“ ütles Tiia Pärtelpoeg.

Otslavale rajatud Päikesepargis peetakse seekord erinevaid küladevahelisi võistlusi, millest suurim on vibulaskmise võistlus. Enne võistlema asumist korraldab Robin Hood Management osalejatele ka väikese koolituse. Otslava Päikesepargi maa-ala on tänaseks suurendatud ning tulevikus on sinna plaanis rajada ka viburada. Külade päeva meenutuseks pannakse seekord aga parki kasvama puuistik.

Õhtul läheb pidu edasi Otslava kaunil külaplatsil Vello Vaheri peretsirkuse ja Ardo Juhkovi esinemisega. Seejärel vaadatakse külade etteasteid ning kaasa teeb ka kohalik DJ Allar.

VAIKE KÄOSAAR

blog comments powered by Disqus