Politsei kontrollib piirangutest kinnipidamist

Valitsuse korraldusega hakkas PPA alates eilsest kontrollima viiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud piirangute täitmist.
PPA kriisistaabi juhi abi Tago Trei sõnul andis aluse PPA piirangute kontrollimisse kaasamiseks tervishoiualane hädaolukord, mille terviseamet kuulutas Eestis seoses koroonaviiruse delta tüve kiire levikuga 11. augustil. Seejärel esitas terviseamet PPAle kaasamise taotluse, millega PPA nõustus ning mille vabariigi valitsus oma korraldusega heaks kiitis.
Trei selgituse kohaselt hakkab politsei sarnaselt kevadega kontrollima karantiini- ja isolatsiooninõuete täitmist ning kehtivate piirangute täitmist piiriületusel. Lisaks hakkab politsei tegema järelevalvet maski kandmise nõude täitmise üle kohtades, kus see kohustuslik on ning kontrollima avalike ürituste korraldajatele kehtestatud nõudeid, st kas ürituste korraldajad kontrollivad sissepääsus vaktsineeritust või haiguse läbipõdemist tõendavaid dokumente.
„Loodame ka nüüd, et inimesed mõistavad kehtestatud piirangute vajalikkust selleks, et viiruse levikut aeglustada ja et elu Eestis saaks võimalikult normaalselt edasi toimida,“ lisas Trei.
VOOREMAA

blog comments powered by Disqus