Aeg on talveks valmistuma hakata

Nii nagu ikka, kipub talv paljudele elanikele ikka ootamatult tulema. Ja tihtilugu kipub meelest minema, et kodu, auto ja muu tarvilik tuleb talvekorda seada. Ka kodude kütteseadmed tuleb lasta üle vaadata, et kütteperioodi algus üllatusena ei tuleks.
Kui päästeamet on algavaks perioodiks valmis, siis inimeste tuleohutusteadlikkus on kohati endiselt madal. Suitsuandurid kipuvad laest alla tulema kiiremini kui need sinna paigaldatakse ning aeg-ajalt peab taas kurvalt nentima, et tulekahju sai alguse hooletusest. Ja pahatihti kipuvad õnnetused enne tulemist päris kõva häälega karjuma.
Ka Jõgevamaal on juhtunud tuleõnnetusi, millest nii mõnigi oleks võinud jääda olemata. Seda kurvem, kui kannatajaks on üksi elav eakas, kelle lähedased pole kindlaks teinud, et vanainimesel oleks oma enda kodus turvaline elada. Seega tuleb noortele südamele koputada, et emade-isade, vanaemade-vanaisade kodudes tasuks pigem kriitilise pilguga ringi vaadata, lasta korda teha kütteseadmed ning paigaldada suitsu- ja vinguandurid. Ja neil, kellel lähedasi pole, tuleb endast kindlasti kohalikule omavalitsusele märku anda.
Ohutu mõtteviis ja vastutustundlik käitumine saab alguse ikka kodust. Olgugi et aastatega hakkavad inimesed teadlikumaks saama, on kohati teadmised ikkagi puudulikud. Teeme siis üheskoos kõik selleks, et lähenev talv ei tooks endaga kaasa kurbi sündmusi, mida võinuks ära hoida.

blog comments powered by Disqus