Turvalist algavat kooliaastat

Sel aastal on ikka kombeks soovida head tervist. On ju kevad ja osa suvestki olnud võrdlemisi heitlikud ja harjuda tuleb kõigega.


Lisaks heale tervisele ja loodetavasti täies pikkuses ja mahus kestvale kooliaastale tuleb soovida tähelepanelikkust ja turvalist liiklemist. Sest nii nagu igal aastal, võivad selgi korral koolijütsid ja vanemad kohtuda politseinikega just ristmike ja koolide juures. Turvaline kooli- ja kodutee saab ju alguse teadlikkusest ja oskusest õigesti liigelda. Lastel kipub tähelepanu tavaliselt hajuma ja seetõttu on oluline, et kõik tarkused juba kodus selgeks saaks.
Ja autojuhid, olge esimestel päevadel ja lausa nädalatel eriti ettevaatlikud, sest koolikotid, mis vahepeal on suuremad kui selle kandja, võivad teele karata ootamatutest kohtadest.
Loodetavasti lubab viirus tänavu õpilastel võimalikult kaua koolis olla ja tavapärase eluga jätkata. Ning suurem puhang jääb olemata. Ollakse küll valmis viiruse teiseks laineks, aga selleks, et saaksime eluga võimalikult tavapäraselt jätkata, peame ikkagi ennekõike suhtuma tähelepanelikult nii enda kui ka teiste käitumisse.
Õnneks on elu maakonnas niivõrd kuivõrd siiski taastunud: Jõgevamaa suuremad sündmused ja spordivõistlused on saanud toimuda. Ja inimesigi on jagunud. Iseloomustas ju suve pigem kodumaal seiklemine ja vaatamisväärsustega tutvumine.
Nüüd on aga sügis ja lapsed kooliteel. Jätkugu tarkust ja nutikust, tähelepanelikkust ja hoolikust. Ilusat kooliaasta algust!

blog comments powered by Disqus