Huvilised on oodatud Theodor Lutsu filmipäevadele

Filmihuvilistel tasuks kindlasti märkmikku ja mällu kirja panna, et 15. Ja 16. augustil 2008 on Palamusel traditsioonilised filmipäevad, mis pühendatud eesti filminduse ühele alusepanijale – Theodor Lutsule.

Tavaks on saanud, et kõik, kel sahtli-või arvuti“nurgas” omatehtud filme, võivad need esitada filmikonkursile. Kõik, kes soovivad osaleda, peavad kiirustama, registreerimise  tähtaeg on kohe-kohe käes, nimelt tuleks 30. juuniks osalemissoovist teada anda.

Registreeruda saab ka internetis Palamuse valla koduleheküljel. Filme ootame 10. juulini k.a. aadressil: Palamuse, Jõgevamaa 49202, Arne Tegelmann. Filme võib saata nii posti teel kui ka ise kohale toimetada. Tööd vaatab üle eel zhürii, kes koosneb tuntud filmikriitikutest ja tegijatest. Oma nõusoleku Zhürii töös osaleda on andnud näiteks Jaak Lõhmus. Valitud filmidest moodustatakse programm, mis linastub 15. ja 16.augustil Palamuse rahvamajas.

Zhüriil ja korraldajatel jääb õigus programmi täiendada.

Konkursifilmid on liigitatud: animafilm (arvutianimatsioon, nuku- või joonisfilm); eksperimentaalfilm (pikkus kuni 15 minutit); tõsielufilm e dokumentaalfilm (pikkus kuni 30 minutit); lühimängufilm (kuni 30 minutit).

Parimad saavad auhinnad ning au ja kuulsuse.

Lisaks filmiprogrammile on kavas näidata ka läinud aasta parimat eesti filmi ning omapoolse programmi on lubanud taas kokku panna ka Tallinnfilm.

Lähemat infot filmipäevade kohta saab siinkirjutajalt või Arne Tegelmannilt. e-post: arne@palmuseum.ee ja tiina7777@hot.ee.

 TIINA SÄÄLIK

blog comments powered by Disqus