Terviseamet teatas jälle nakatunust Jõgevamaal

  1. 26. mai hommikul teatas terviseamet, et ööpäevaga lisandus 10 uut positiivset SARS-CoV-2 esmast testi. Positiivse koroonatesti tulemuse viie maakonna elanikud. Jõgevamaal, Läänemaal, Pärnumaal ja Raplamaal tuvastati kõigis üks uus SARS-CoV-2 viirusekandja. Kuuel juhul oli tegemist Harjumaa elanikuga, neist kahe elukohaks on rahvastikuregistri andmetel Tallinn. Analüüsiti 1500 haigust COVID-19 põhjustava viiruse esmast testi, millest 10 ehk 0,7 protsenti osutusid positiivseks.
  2. 26. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 36 inimest, neist 1 on juhitaval hingamisel. Ööpäeva jooksul läks haiglast koju neli inimest, uusi haigusjuhtumeid avati üks. Tänaseks on haiglast koju saadetud 322 inimest ning lõpetatud 333 haigusjuhtumit ja tervenenud on 1552 inimest. Neist 1009 inimese haigusjuhtum on lõpetatud ning 543 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda ja kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui 2 meetrit.

VOOREMAA

blog comments powered by Disqus