Ellu tuleb kõigil jääda

Juba nädala jagu kestev eriolukord on veninud kevadesse. Sest just homme hommikul kell 5.50 algab kalendri järgi kevad. Nii nagu kõik Vooremaaga rääkinud ettevõtjad tõdevad, on praegu kõige tähtsam rasketes oludes lihtsalt ellu jääda. Sellist olukorda ei osanud meist nädal aega tagasi ilmselt keegi ette kujutada. Nüüd tuleb kõigega lihtsalt kohaneda. Ja mida päev edasi, seda lihtsamaks uus eluolu muutub.


Olgugi et sünnipäevi ja suuremaid pidusid ei peeta ning lõunat süüakse kodus, räägivad ettevõtjad, et valmisolek tööks on endiselt olemas ja uksi päriselt sulgema ei hakata. Ja kui esialgu tundub, et kõige paremini läheb suurtel toidupoekettidel, võib esialgne müügi kasv mingil hetkel siiski väheneda. Sest eelmisel nädalal hullumeelselt kokku ostetud toidu- ja esmatarbekaubad tahavad kasutamist. Ja kuna aina enam inimesi mõistab kodus olemise vajalikkust, võib loota, et paljud jätavad pigem ostlemata.
Ilmselt tuleb veel lähipäevil kurbi sõnumeid, mis teatavad, et kauplused või väiksemad poed peavad määramata ajaks puhkuse võtma. Loodetavasti selleks, et suvel terve ja tugevana tagasi tulla. Kuid väiksemaid ettevõtjaid saab toetada igaüks.
Seega püüdke võimaluse korral soetada vajalik kraam mitte suurest kauplusest, vaid väiksemalt tootjalt. Ja kui kodus isolatsioonis tundub, et vaja oleks midagi hingele, siis ka hingetoitu tasub osta väikeettevõtjalt. Õnneks on paljudel säilinud e-poed, mille kaudu ostelda. Nii saame kindlad olla, et juhtidel jätkub ressurssi kauplused varsti avada.

blog comments powered by Disqus