Torma võrkpallurid võitsid koduhallis peetud turniiri

Möödunud laupäeval Torma spordihoones toimunud kunagise Torma koolijuhi ja spordielu edendaja Vilma Mõtte mälestuseks peetud võrkpalliturniiri võitis Torma võistkond.


Võistluste avatseremoonial esitleti Carl Robert Jakobsoni Torma põhikooli teeneka kehalise kasvatuse õpetaja ja treeneri Enda Kalmu auks meisterdatud pinki, kellele see oli suureks ja südantliigutavaks üllatuseks.
Noorusliku daamina ei nõustunud ta ühispildil sellele istuma, andes märku, et pingil istumise aeg on tema jaoks veel varajane.
„Olen Tormas spordielu vedanud alates 1972. aasta 1. augustist. Kohe hakkasin tegelema ka võrkpalliga. Võistkonnad on ikka üksmeelsed olnud. Kes võrkpalli armastavad, jäävad kokku. Hea, et nüüd Torma uues spordihoones Aarne Neimann võrkpallielu edasi viib,“ ütles Kalm Vooremaale.
„Peaasi, et oleks noori ja lapsi, kes võrkpalli harrastaks. Ja tundub, et meie kandis neid jätkub. Tingimused mängimiseks on Torma spordihoones igati head. Mõneski peres harrastavad võrkpalli eri põlvkonna inimesed,“ lisas ta.
Veel ütles Kalm, et praegu harrastab ta tervisesporti, muu hulgas käib Kuremaa ujulas tihti ujumas.
„Tänan kõiki Torma võrkpallureid, kes toetasid Enda Kalmule pühendatud pingi ostmist. Kevadel paigaldame pingi staadioni servas paikneva jalgtee äärde. Enda külvatud võrkpalliseeme on hästi kasvama läinud. SK Torma Spordil on oma nais- ja meeskond, kes osalevad Coolbeti rahvaliigas ja Jõgevamaa tiitlivõistlustel. Ka noorte hulgas on võrkpall populaarne. Sel õppeaastal käib regulaarselt võrkpallirennis kolmkümmend viis tüdrukut ja kuus poissi vanuses 7–18 aastat,“ rääkis Torma spordielu eestvedaja Aarne Neimann.
„Mu ema oli väga sportlik. Ta mängis võrkpalli ja harrastas kergejõustikku. Väga hea, et tema mälestuseks korraldatakse turniir. Ise olen samuti võrkpalli mänginud ja tegelenud sulgpalli ja orienteerumisega,” ütles võistlustele kaasa elanud Vilma Mõtte tütar Marge Mõtte, kes töötab Eesti kaitseväes ja on majori auastmes.
Tänavusel Vilma Mõtte mälestusturniiril saavutas esikoha Torma võistkond, kes võitis kõik mängud. Mängisid Ülle Teska, Ines Malmberg, Maie Rummel, Vallo Allingu, Marko Urvik ja Aarne Neimann. Teine koht läks Kunda võistkonnale, kolmas Jõgevale ja neljas Võsu Vollele.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus