Sadalas peetakse külateatrite päevi

  1. 25. augustini toimuvatel Sadala VII Külateatri Päevadel õpitakse koolitustel erinevaid näitekunsti alaseid teadmisi ja oskusi.

  2.  
  3. Sadala Külade teatri laste ja noortetrupp mängib Anton De Saint-Exebery populaarseima raamatu järgi lavale seatud loo „Väikesest printsist”. Külakosti toovad ka harrastusnäitlejad kaugematest paikadest. Teatripäevad saavad teoks Sadala Rahvamajas ja selle välialal paiknevas kõlakojas.

Sadala Külade Seltsi juhatuse esinaine Pille Tutt ütles, et tänavuse Külateatrite Päevade moto „Ainult südamega näed sa hästi” pärinebki „Väikest printsist”.

Seekordsete päevade koolitusteemadeks on  näitlejameisterlikkus, käsitletakse kõnetehnikat, grimmikunsti, improvisatsiooni. Õpitubade eestvedajaks on Valdi Reinas. Koos harrastusnäitlejatega toimuvad külalistruppide etendustega seotud arutelud ja õpitoad.

Lavalise liikumise, ruumi tajumise-suhestumise, partneri tajumise- suhestumise õppejõuks on etenduskunstnik, koreograaf ja liikumisjuht Helen Solovjev, kes on lõpetanud tantsukunsti eriala Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias.

Hetkel töötab Helen Solovjev põhikohaga Rakvere Teatris projektijuhina ning projektipõhiselt teeb vabakutselise koreograafi tööd. Tema juhendamisel omandatakse teadmisi ja oskusi keskendumiseks, keha kontrolliks, partneri tajumiseks, meelte avamiseks ja kasutamiseks, mõtestatud liikumiseks ja muukski.

Koolitustele oodatakse kõiki näitemänguhuvilisi. Pühapäeval kohtub Sadalas näitemängu huvilistega teatripersoon. Kes, selle otsustasid korraldajad jätta üllatuseks.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus