Põltsamaal avab uksed Perepesa

Septembris avab Põltsamaal uksed Perepesa, mis hakkab paiknema Põltsamaa linnas asuva päevakeskuse ühes tiivas aadressil Lossi tn 47.


See on kogukondlik kooskäimise koht alates beebiootusest kuni lapse kooliminekuni, kuid ka suuremate lastega pered on väga oodatud. Vanemad saavad seal jagada oma rõõme, muresid ja kogemusi. Hubases ja turvalises keskkonnas pakutakse tuge lapse arengu ja vanemaks olemisega seotud väljakutsetele.

Mõnusale kooskäimise kohale lisavad väärtust Perepesa mängutuba koos lapsehoiu võimalusega, infomaterjalid erinevate riiklike ja kohalike teenuste ning toetuste kohta, võimalus saada eraviisilist psühholoogilist või lapse kasvamisega seotud nõu oma ala asjatundjatelt, osaleda lapsevanematele mõeldud tugigruppides.

Perepesas hakkavad toimuma koolitused, mis toetavad lapsevanemaks ja oma kaaslasele heaks partneriks olemist. Koolituste ajal saavad vanemad jätta oma lapsed mängutuppa hoidu. Edaspidi soovitakse kaasata ka teisi spetsialiste vanemaid huvitavaid teemasid käsitlema või individuaalseid perekeskseid teenuseid pakkuma.

Perepesa on ellukutsutud SA Lapse Heaolu Arengukeskuse initsiatiivil ning sellesse võrgustikku kuuluvad veel Perepesad Türil ja Viljandis. Peamiselt kuulub meeskonda neli inimest – perekeskuse juht, mängutoa juhendaja, psühholoog ja ämmaemand.

Uue kohaga on võimalik tutvust teha 18. augustil, kui toimub Põltsamaa kohvikutepäev.

VOOREMAA

blog comments powered by Disqus