Pikad pühad andsid politseile ja päästjatele tööd

Läinud nädalavahetus pakkus nii politseile kui ka päästjatele maakonnas tööd, õnneks möödusid pühad aga suuremate vahejuhtumiteta.


Päästjad pidid kustutama näiteks Põltsamaa vallas Neanurme külas metsa lähedale tehtud jaanilõket. Tuleohtlikul ajal ei või lõke olla metsale lähemal kui 20 meetrit. Teine väljakutse oli samuti Põltsamaa vallas Kalikülas, kus suures lõkkes põletati vanu autorehve, plasti ja muud prügi.

Kuid lisaks pidid päästjad nädalavahetusel kustutama ka järelevalveta jäetud lõket, millest süttis puu. Päästjad kustutasid lõkke ja langetasid süttinud puu.

Ka politseile oli pühadeaegne nädalavahetus töine, kuid õnneks siiski tõsisemate vahejuhtumiteta.

„Eelkõige tuli politseinikel tegeleda joobes isikutega, reageerida alkoholi tarvitamise ajal alguse saanud konfliktidele ja vägivallajuhtumitele, sealhulgas perevägivalla juhtumitele. Mitmel korral läksid joobes inimesed kallale oma elukaaslasele ning konflikti satuti täiesti võõraste inimestega,“ märkis Jõgeva piirkonnapolitseinik Ivo Saarela.

Alkohol oli katalüsaatoriks ka ühele Põltsamaal nädalavahetusel toimunud sissemurdmisele, kus purjus mees tungis võõrasse eramusse, lõhkus seal uksi ja aknaklaase, kuni tema tegevuse lõpetas pererahva koju saabumine ning politseinike välja kutsumine. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetluse.

„Üle kogu maakonna püüdis politsei kohal käia ning silma peal hoida ka suurematel jaanipidudel. Nii kontrollisid Jõgevamaa piirkonna- ja noorsoopolitseinikud 22. juunil õhtul Põltsamaa lossihoovis toimunud jaanipidu, kust avastati ühtekokku 14 alkoholi tarvitanud alaealist. Nende ja ka osade laste vanemate pidu oli selleks korraks lõppenud, sest peale esmaseid toiminguid tuli vanematel oma lastele järele tulla ning nad koju viia,“ selgitas Saarela.

Kuid positiivsena toob piirkonnapolitseinik välja selle, et lisaks politseile andis oma panuse turvalisteks pühadeks ka kogukond ise, kes väga usinasti erinevaid korrarikkumisi märgates neist politseile teada andis. „Näiteks laekus tähelepanelikelt inimestelt teateid nii jaanipidudel puhkenud tülide kohta kui ka joobnuna rooli kippunud sohvritest. Kõik need ohtlikud olukorrad saime tänu inimeste tähelepanelikkusele lahendada ning hullema ära hoida,“ avaldas Saarela heameelt.

NÄDALAVAHETUS TARTU- JA JÕGEVAMAAL

Tartu politseijaoskonna piires (Tartu- ja Jõgevamaal) teenindati 344 väljakutset, 14 olid seotud lähisuhtevägivallaga

Kokku kontrolliti 5021 roolikeerajat

Reedel 689

Laupäeval 824

Pühapäeval 2181

Esmaspäeval 1327

Roolist tabati 62 sõidukijuhti, kes olid alkoholi tarvitanud

Reedel 4

Laupäeval 14

Pühapäeval 13

Esmaspäeval 31

 

KERTTU-KADI VANAMB

blog comments powered by Disqus