Põltsamaa kool kutsub kaasa elama konkursi finaalile

Põltsamaa Ühisgümnaasiumi algatatud loomekonkursile „Ood eesti keelele“ laekus 75 võistlustööd, millest 41 jõudsid 9. mail Põltsamaal toimuvasse lõppvooru.


Koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga toimunud konkursile laekus nii luuletusi, kõnesid, räppimisi, animatsioone, disainitud esemeid kui ka üks lauamäng.

„Lõppvoorus ootame, et autorid kannavad töö ette elavas esituses,“ ütles võistluse üks korraldajaid, Põltsamaa Ühisgümnaasiumi eesti keele õpetaja Sirje Ääremaa. „Aga kui video oli kunstiline tervik, siis vaatame videot ja autor kommenteerib oma loomeprotsessi ja ideed.”

Konkursi „Ood eesti keelele“ lõppvoor algab Põltsamaa Ühisgümnaasiumis neljapäeval, 9. mail kell 11. „Ootame võistlusele kaasa elama kõiki konkursil osalenuid ja ka teisi huvilisi,“ ütles Ääremaa.

Omaloomingukonkurss algas tänavu jaanuaris. Eelvooru tööd tuli esitada konkursi toimkonnale emakeelepäevaks, 14. märtsiks. Töid hindas žürii, kuhu kuulusid Haridus- ja Teadusministeeriumist Riina Koolmeister, Keeleinspektsioonist Ilmar Tomusk, SA-st Kiusamisvaba Kool Triin Toomesaar, Emakeele Seltsist Kersti Lepajõe, Balti Filmi- ja Meediakoolist Anti Reinthal, ERRi toimetaja Maian Kärmas ja muusik Taavi Otsus.

VOOREMAA

blog comments powered by Disqus