Viruvere kui lootus maakonnale

Viruverre kerkiv Estonian Plywoodi tehasehoone saabus just kui üleöö. Ehitustööd on käinud nii kiiresti, et kui kogu aeg ei jälgi, võib ajast maha jääda. Nüüd on aeg jõudnud sinnani, et juba aprillis hakkavad tööle vajalike seadmete paigaldajad. Rääkimata meeskonda lisanduvatest töötajatest. Ja juba juulis on lootust, et alustab tööd esimene vahetus.

Viruvere on lootuseks meie maakonnale mitmes mõttes: loodavad töökohad muudavad ja äratavad unne suikunud töö- ja kinnisvaraturu, elavdab majandust ning annab lootust, et maakond jõuab kaardile ühe atraktiivse ettevõtte poolest.

Vähemalt üks on kindel: Viruvere töökeskkond areneb jõudsalt ning neljas vahetuses tööd alustada soovivad inimesed annavad endast aegsasti märku. Ka Ukrainast, olgugi et eelistatakse inimesi siit lähemalt. Seega saab järgmine aasta märgiliseks teetähiseks maakonna ajaloos. Järgmine tähis saabub siis, kui tehas jõuab maksimumvõimsuseni ehk 50 000 kuupmeetri vineeri valmistamiseni.

Loodetavasti kasvab ettevõtmisest kasulik koostöö meile kõigile ning elavnev turg annab lootust järgmistele tehastele, ettevõtmistele ja saavutustele. Ajal, mil järjest enam inimesi vaatab suurlinnade poole, tuleb väikestel asulatel, maakondadel ja linnadel keskenduda enda atraktiivsuse tõstmisele. Läbi selle on lootust eduks, mida märkavad ka teised ja mis oleks kasulik ka teistele. Olgu vineeritehas Jõgevamaa edulooks.

blog comments powered by Disqus