Võidud ja kukkumised käivad käsikäes

Viimane nädalavahetus pakkus maakonna parimale suusatajale Hanna-Brita Kaasikule nii võidurõõmu kui ka kukkumisvalu. Laupäeval võidutses ta Alexela karikasarjas, võites nii viimase osavõistluse kui ka hooaja üldarvestuses. Pühapäeval pidi aga kukkumise tõttu katkestama Albu suusasõidu.


Laupäeval sõideti Lähtel viimane viies etapp Alexela-Hawaii Express Noortesarjas. Kui Hanna-Brita Kaasikul jäi esimene etapp haiguse tõttu vahele, siis kõikidel ülejäänud kordadel on ta võidurõõmu nautinud. Ja esikoht tuli N20 klassi 6 km pikkusel uisurajal ka seekord. Teiseks jäänud põhikonkurent Teiloora Ojaste kaotas Kaasikule 8,1 sekundit.

See tähendas, et neli etapivõitu saanud Kaasik kogus kokkuvõttes 400 punkti ja tuli ka sarja kindlaks võitjaks. Teiseks jäänud Johanna Treier kaotas 90 punktiga.

„See võistlus õnnestus hästi. Mul oli vaja igal juhul võita, et olla ka kokkuvõttes edukaim ja eesmärk õnnestus täita,” lausus Kaasik.

N18 klassis suusatati viimasel etapil 4 km ja siin oli Birgit Kasela viies ja Britta Kasela kümnes. Sarja kokkuvõttes kuulus Birgitile 6. ja Brittale 10. koht.

Tõsine kukkumine Albus

Pühapäeval oli Hanna-Brita Kaasik stardis juba Valgehobusemäel, kus toimus 19. korda Albu suusavõistlus Jaak Mae karikatele. Paraku Hanna-Brita seekord finišisse ei jõudnudki, elades üle tõsise kukkumise.

„See juhtus teisel kilomeetril, kui minu ees sõitnud suusataja kaotas tasakaalu ja kukkus. Olin kohe tema järel ja püüdsin otsasõidu vältimiseks tõmmata paremale, aga kuna vahemaa oli liiga lühike, siis ei õnnestunud. Lendasin eessõitjale täie hooga otsa ja kukkusin nii õnnetult, et sain suusaninaga kõhtu,” rääkis Hanna-Brita juhtunust.

Visa suusatajana püüdis ta esialgu distantsi jätkata, kuid valu sundis katkestama. „Seejärel vaatas meditsiiniline personal mu üle, kuid õnneks midagi hullu siiski polnud. Tulemuseks on nüüd see, et kõhul ja jalgadel on verevalumid.”

Võistlust kohapeal jälginud ema Rita Kaasik kommenteeris toimunut: „See on sport ja kokkuvõttes lõppes kukkumine mõlema suusataja jaoks õnnelikult, pehme rada ja suured kiirused, varustus terve ja ka verevalumid lahtuvad.”

Hanna-Brita Kaasiku sõnul pidi ta seetõttu eile treeningutes pausi tegema, kuid täna loodab siiski suusarajale minna. „Vaatan, kuidas enesetunne on. Kui saan, siis võistlen kolmapäeval Kuningamäel toimuvatel maakonna meistrivõistlustel,” avaldas Hanna-Brita Kaasik lootust.

Pühapäeval esmakordselt maratonile

Nädal varem osalesid maakonna tugevamad suusatajad Eesti meistrivõistluste eelviimasel etapil, kus jagati medaleid ühisstardiga vabatehnika sõidus ja teatesuusatamises. Taas näitas head hoogu Hanna-Brita Kaasik, kes U20 arvestuses võitis 10 km pikkusel rajal hõbemedali. Meistriks tulnud Aveli Uustalule kaotas Kaasik 7,7 sekundiga.

Ise hindas Hanna-Brita seda valusaks kaotuseks. „Tavaliselt ma kunagi suuskade taha ei poe, kuid seekord küll pidin tunnistama, et otsustavaks sai määrdega altminek. Suusad lihtsalt ei libisenud. Õige määrde puhul oleks tulemus kindlasti teine olnud,” usub sportlane.

Tublid olid ka õed Kaselad. N18 10 km distantsil saavutas Birgit Kasela juba traditsioonilise 5. koha. Õde Britta oli seekord 11. kohal. Mõlemad õed esindasid seejärel 3×3 km teatesuusatamises N18/N20 klassis Tartu Suusaklubi I võistkonda ning saavutasid tubli 4. koha. Birgit ja Britta suusatasid kahes esimeses vahetuses klassikalises stiilis, Kerstin Ojavee ankrunaisena aga vabastiili.

M18 klassis 15 km rajal saavutas Tauri Kaasik 9. koha.

Juba eeloleval nädalavahetusel sõidetakse tänavuste Eesti meistrivõistluste viimane etapp, kus pühapäeval selgitatakse medalivõitjad maratonis. „Olen otsustanud, et lähen naiste maratoni starti. See on esimene kord, kui Eesti meistrivõistlustel nii pikal distantsil kaasa teen, kuid see on ka hooaja viimane võistlus koduradadel.”

Tänavuse suusatalve lõpetab Hanna-Brita Kaasik märtsikuu lõpus Soomes toimuvatel rahvusvahelistel võistlustel. Siis võib hooajale joone alla tõmmata. Millise hinnangu sportlane sellele annab, sellest juba pärast viimaseid starte.

TIIT LÄÄNE

blog comments powered by Disqus