Eesti sangpommispordi paremik võistles Avinurmes

Laupäeval peeti Avinurme Gümnaasiumi võimlas kuuendat korda  lahtised karikavõitlused sangpommispordis Heino Ambose auhinnale. Jõgevamaad esindavatest sportlastest olid edukamad Palamuse spordiklubi esindav Läti sportlane  Sergei Arbuzovs  ja veteranide vanuseklassis esikoha pälvinud Heino Põldoja.


Võistluse avamisel soovis peakorraldaja Ülo Kuusk 85. sünnipäeva puhul õnne võistluste ellukutsujale, kunagisele edukale sangpommisportlasele Heino Ambosele, kes elab Avinurmes.

Ühe esikohtadest saavutas Palamuse spordiklubisse kuuluv Läti sangpommilegend Sergei Arubuzovs. 55aastane 68 kg kaaluv atleet rebis 32 kilogrammist pommi seitsekümmend korda. Arbuzovs saavutas esikoha ka 24 kg pommi rebimises.

Veteranidest  tuli eskohale 1945. aastal sündinud Heino Põldoja, kes tõstis 12 kilost pommi 910 korda. Põldoja oli ka võistluste peasekretär. Ülo Kuusk seekordsetel võistlustel trauma tõttu kaasa ei teinud.

Andres Metjer Jõgeva, vallast Laiuse kandist märkis, et tema jaoks kulges võistlus suhteliselt keskpäraselt. „Sangpommisporti teen teiste spordialade kõrvalt. Kaks korda olen ka Heino Ambose karikavõistlused võitnud,” ütles Metjer.

Noorim osaleja kooliõpilane Saskia Kull Pärnumaalt Paikuselt märkis, et ta on osalenud sangpommivõistlustel kümme korda. „Üks kord läksin vanaemaga (tuntud sangpommisportlane Malle Tiko) võistlustele kaasa. Vaatasin, kuidas tema tegi ja nii tekkis ka minul huvi. Olen Paikuse koolis oma klassis vist  kõige tugevam tüdruk. Küllap kehaliselt võimekam ka paljudest poistest. Minu hobideks on ka joonistamine ja ratsutamine,” jutustas Saskia Kull.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus