Töömessi on vaja

Neljapäeval Jõgeva kultuurikeskuses viiendat korda toimunud Jõgevamaa töö- ja karjäärimess tõestas, et sellist messi on maakonda hädasti vaja. Seda tõestab tõsiasi, et veel veidi enne messi ametlikku algust lookles kõikjal järjekord. Rääkimata sellest, et 20 minutiga oli ühe ettevõtte laual ka 20 soovija avaldus.

Kui tihti ei leia tööandjad ja –otsijad üksteist lihtsalt üles, siis vähemalt kord aastas on võimalik kohtuda, küsida, arutada ja ehk isegi midagi paika panna. Seda enam, et töökäsi on vaja ning seda ei salanud ükski messil viibinud ettevõte. Sest inimesed liiguvad ikka edasi.

Olgugi et palju otsiti hooajatöölisi, leidus ka neid ettevõtteid, kes vajasid enda ridadesse püsitöötajaid, kes ettevõttesse lisandväärtust tooks. Seda enam, et paljudel on messiga positiivne seos juba olemas ning nii mitmedki töötajad just kord aastas toimuvalt messilt saadud. Lisaks saavad ettevõtted end parimal võimalikul viisil reklaamida ning potentsiaalsete töövõtjatega näost-näkku suhelda. Ilmselt võimaldab see ka terad sõkaldest eraldada.

Võib-olla tasuks kaaluda tihemini messi korraldamist, sest tundub, et nõudlust on. Ehk võimaldaks see paremini töötajatel ja tööandjatel üksteiseni jõuda. Selle läbi võiks paraneda tööjõupuudus maakonnas ning kiiremaks muutuda info liikumine.

Karjäärialal toimunud karjäärikiirabi andis võimaluse esmasteks nõuanneteks ja vastusteks, kuidas tööelu põnevamaks muuta. Kui muidu ei julge või taha inimesed karjäärinõustaja poole pöörduda, siis võiks ka see teenus märksa avalikumalt ja jõulisemalt kättesaadav olla. Rohkem kui kord aastas.

blog comments powered by Disqus