Väravavaht Kalde hiilgemäng ei päästnud

Saalihoki Eesti meistrivõistlustel kaotas Jõgeva SK Tähe/Olivia laupäeva õhtul kodusaalis Sparta Team Automaailmale 4:5 (1:0, 1:1, 2:4). Enam kui kaks kolmandikaega mängu juhtinud Jõgeva meeskonna väravas säras Rainer Kalde, kuid vastaste tugev pressing kandis lõpuks vilja.


Skoori avas kohtumise 11. minuti algul Lauri-Robert Indus, viies Jõgeva arvulisest ülekaalust 1:0 juhtima. Mida edasi, seda enam hakkas mängu siiski dikteerima Tallinna meeskond, kelle peatreeneriks on endine Jõgeva hokimees Andro Sõber. Suurem osa mängust kulgeski edasi Tähe meeskonna väljakupoolel, kuid numbrid tablool ei muutunud. Peamised teened selles olid Jõgeva väravavahil Rainer Kaldel, kes päästis raskeid olukordi ja tegi imelisi tõrjeid.

Avakolmandiku võitiski Jõgeva 1:0 ja see seis püsis pea teise kolmandikaja lõpuni. Alles 37. minutil õnnestus külalistel esmakordselt Kalde värav lahti muukida ja viigistada. Kuid teisele vaheajale mindi taas Jõgeva 2:1 juhtimisel, sest 39. minutil oli täpne Margus Guss.

Murranguline oli 46. minut, mil Jõgeva mängis arvulises ülekaalus, kuid vastastel õnnestus taas viigistada. Järgnenud viie minuti jooksul oli kahel korral täpne Oliver Savi ja Tallinn pääses juhtima 4:2. Aleksandr Andrejev vähendas 52. minutil kaotusseisu minimaalseks, kuid vähem kui minut hiljem tegi Oliver Savi lõppseisuks 5:3.

  1. minutil jäid tallinlased väljakule neljakesi, kuid Tähe ei suutnud arvulist ülekaalu realiseerida. 59. minutil eemaldati taas üks külalismeeskonna mängija väljakult ning 50 sekundit enne lõpuvilet õnnestus Indusel visata värav seisuks 5:4. Aga enam ei suudetud, aeg sai otsa.

Tallinna meeskonna ülekaalu näitab seegi, et kui Rainer Kalde tegi Jõgeva väravas 39 tõrjet, siis vastaste kollkipper Remo Merimaa vaid 21 tõrjet.

Meistriliiga põhiturniiri lõpuni jääb veel üks mäng samade meeskondade vahel. Hetkel juhib Sparta Team Automaailm tabelit 22 punktiga. Järgnevad TalTech 17, Jõgeva SK Tähe/Olivia 9 ja EMÜ SK I 3 punktiga.

IMRE ERIMAA

blog comments powered by Disqus