Kirjanik Imbi Paju toob Jõgevale muinasjutukoolituse

Kirjanik ja filmirežissöör Imbi Paju toob 2. veebruaril kell 10–16 Jõgevale Betti Alveri muuseumisse muinasjutukoolituse, mille käigus valmib ühine tekst.

„Koolitusel on juures ka teraapiline moment. Kirjutame rühmamuinasjuttu, sest see on turvalisem. Ehitame üles kava, kuidas muinasjuttu teha, käime selle läbi, nii et valmib üks lugu. Hiljem saab igaüks kava järgi seda ise edasi kirjutada,” sõnas Imbi Paju.

Kursus sobib kõigile neile, kes tahavad ennast paremini mõista ‒ emadele, isadele, vanaemadele, vanaisadele. „Sa saad töövahendi, et olla lapse või teise täiskasvanuga kirjutamise kaudu dialoogis; olla ärkvel ja valgustatud, et püsida teerajal, millel käid, et olla majakaks, teenäitajaks, muinasjutuvestjaks ja julgustajaks,“ märkis Paju.

Koolitus ei eelda, et osaleja on varem kirjutanud. Kirjutamine toimub Paju juhendamise, arutelude ja mängude kaudu. Isiklikke tekste teistele ei näidata ega loeta. See on iga inimese isiklik protsess ning dialoog iseendaga.

Kaasa tuleks võtta kaustik ja pliiats või arvuti. Üritusele tasub end ette registreerida aadressil heli.muuseum@gmail.com või aadressil imbipaju@gmail.com.

KERTTU-KADI VANAMB