Lakmuspaber riigikogus

Teisipäeval hääletati napilt kolme poolthäälega maha karusloomafarme keelustav eelnõu, mis oleks viieaastase üleminekuajaga lõpetanud karusloomakasvatuste pidamise Eestis. Kui sama otsuse on vastu võtnud ligi 17 riiki, siis seda hämmastavam, et selles teemas me Euroopaga ühte sammu astuda ei soovi. Liiatigi, et karusloomafarmid on keelustanud ka näiteks USA, Belgia või teisedki riigid, keda meile meeldib mitmes kohas eeskujuks tuua.


Eelnõu mahahääletamine oli just kui lakmuspaberiks, millega end keegi väga siduda ei soovinud. Sellest räägib ka 30 saadikut, kes otsustasid lihtsalt hääletamata jätta. Kusjuures vastuhääle andnud poliitikutest paljud on eelnõu ja loomi varem toetanud.

Kantar Emori läbiviidud uuringust selgus, et 69 protsenti Eesti elanikest ei poolda karusloomakasvatusi. On kurb, et hirm lähenevate valimiste ja häältesaagi pärast varjutas mõistusehääle, mis oleks sundinud julmuse farmides lõpetama. Ilmselt võivad rõõmsad olla need saadikud, kes eelnõu poolt hääletasid, sest just neile kuuluvad loomasõprade hääled.

KERTTU-KADI VANAMB

blog comments powered by Disqus