Tähe esindusmeeskond punktilisa ei teeninud

Saalihoki Eesti meistrivõistluste meistriliigas pidas Jõgeva Tähe/Olivia esindusmeeskond nädalavahetusel kaks mängu TalTechi meeskonnaga ning kaotas mõlemad kohtumised. Laupäeva õhtul jäädi kodusaalis alla 5:14 (2:4, 2:6, 1:4) ja pühapäeval Tallinnas 7:9 (3:1, 2:4, 2:4).


Laupäevane mäng kodusaalis tõi Virtusesse arvukalt publikut, sest loodeti näha oma meeskonna head esitust tugeva vastase vastu. Kahjuks purunesid illusioonid juba esimese nelja minutiga. Kui mängitud oli 3.42, juhtisid külalised 3:0. Sellega oli mäng sisuliselt tehtud.

„Kohe algusest peale läks mäng käest ära. Soojendusel tundus kõik korras olevat, aga kui mäng algas, läks kõik, mis võimalik, valesti,“ sõnas Tähe meeskonna treener Marko Saksing.

Tema sõnul ei olnud mängijad selliseks tugevaks mänguks valmis. „Kindlasti andis tunda ka pikem mängupaus. Vastane alustas tugevalt ja agressiivselt ning neil õnnestus kõik mis vähegi võimalik.“

Nõrk kolmandike algus

Jõgeva meeskond suutis raskest seisust esialgu veel korraks välja tulla, sest teist kolmandikku alustati 2:4 seisult. Aga uue kolmandiku algus oli analoogne esimesega ning TalTech tegi väljakul mis tahtis. Jõgeva ei suutnud kahel korral realiseerida isegi 5-3 arvulist ülekaalu. Võrdselt mängiti neil hetkedel, kui vastased hoo pisut maha võtsid ja hingamisruumi andsid. Kõige kriitilisemad olid Jõgeva meeskonna jaoks just kolmandikaegade algused.

Saksing loodab, et see oli vähemalt hea õppetund edaspidiseks. „Parem kaotada selliselt praegu kui kevadel play-offis.“

Jõgeva poolt tegid skoori Andreas Õun kahel ja Meigo Soolepp, Margus Guss ning Kristo Lehiste ühel korral.

Pühapäeval kohtusid samad meeskonnad juba Tallinnas. „Enne mängu rääkisime tõsiselt, mida on vaja muuta ja kuidas teisiti mängida. Seda enam, et meie põhiväravavaht Rainer Kalde ei saanud Tallinna sõita ja väravas alustas esmakordselt põhikoosseisus Karl Kalm. Aga mängu algus oli hea ja olime mängus kuni teise kolmandiku keskpaigani,“ rääkis Saksing.

Jõgeva võitis avakolmandiku 3:1 ja dikteeris mängu veel ka teisel perioodil, juhtides poolel mängul 5:2. Siis aga anti edu käest.

Laupäeval liidriga kodus

„Ütleksin, et nooruse rumalusest tehti mitmeid lihtsaid vigu, mis võimaldas vastastel kolmandiku lõpuks viigini jõuda. Suutnuks me eduseisult alustada viimast kolmandikku, oleks lõpptulemus ilmselt teine olnud,“ arvas peatreener Saksing.

Ometi algas viimane kolmandik 5:5 viigiseisult ja kuigi Peteris Freimanis viis Tähe veelkord 6:5 ette, oli see kõik. Seejärel tegi TalTech kuue minutiga neli väravat ja vormistas lõpuvileks 9:7 võidu.

„Ei suutnud lõpuni hoida. Üheksa sisselastud väravat oli ikka liiga palju. Seitsmest väravast oleks pidanud piisama, et võita,“ kommenteeris Saksing.

Tähe meeskonnast skooris Freimanis kolmel, Joel Ekroos kahel ja Kristjan Puu ning Kristo Lehiste ühel korral. Mängu parimaks valiti aga väravavaht Karl Kalm.

Meistriliiga turniiritabelit juhib nüüd Sparta Team Automaailm 19 punktiga. Järgnevad TalTech 14, Jõgeva Tähe/Olivia 9 ja EMÜ SK 3 punktiga. Jõgeva Tähel on jäänud pidada veel kaks kohtumist tabeli liidriga, millest esimene leiab aset juba sel laupäeval kell 18 Virtuse spordihoones.

Marko Saksing usub, et Tähe meeskonnal on juurde panna veel küll. „Saame meeskonda veel tugevdada ka kolme tugeva mängijaga, nii et tase peaks tõusma.“

Teised liigad

Meistrivõistluste esiliigas mängib SHK Jõgeva Lootus II finaalturniiril, kus jagatakse välja kohad 7.-13. Seni oli Jõgeva meeskond võitnud kolm esimest mängu, kuid viimases voorus anti loobumisvõit (0:5) KAMA2 meeskonnale.

SHL Jõgeva Lootus on hetkel 9 punktiga turniiritabelis teisel kohal.

Naiste esiliigas on SK Mustvee kogunud seitsme mänguga 13 punkti, mis annab hetkel kolmanda koha.

 TIIT LÄÄNE

blog comments powered by Disqus