Jõgeva Jõulujooksul uuendti taas osavõtjate rekordit

Möödunud pühapäeval neljandat korda toimunud Jõgeva Jõulujooks püstitas uue osalejate rekordi. Finišisse jõudis 109 jooksjat ja 22 kõndijat. Üha enam populaarsust koguv spordisündmus teenis osavõtjatelt vaid kiidusõnu. Ülekaalukas võitja oli Janar Juhkov.


Jõgeva Jõulujooksul, millele pandi alus 2015. aastal, on osavõtjate arvu kasvanud aasta-aastalt. See näitab spordisündmuse kasvavat elujõudu ning arengut. Jooksu peakorraldaja Viljar Vallimäe oli pühapäeval nähtuga samuti rahul.

„Kui osalejaid on ja neid tuleb aina juurde, siis järelikult on see omaks võetud ja seda oodatakse. Parim tunnustus sellise ürituse korraldamiseks ongi osalejate arv. Järelikult on sellist jooksu vaja,” sõnas Vallimäe.

Stardiprotokolli kantud 145 osaleja seast väljus ülekaaluka võitjana Janar Juhkov, kelle aeg 35.43,7 on talvistes oludes 10 km murdmaal suurepärane. Järgmist lõpetajat tuli oodata pea kolm minutit ja see oli kiireim naine, Olga Andrejeva.

Hea ettevõtmine Jõgeva jaoks

Aga võidu iseenda üle said talvises jooksus kõik, kes finišikanga alt läbi jooksid või kõndisid. Peakorraldaja Vallimäe sõnul oli seekord tõesti stardis Jõgeva linna kohta muljetavaldav arv spordiharrastajaid. „Loomulikult olid väga paljud osalejad kaugemalt, kuid Jõulujooksu tähtsust see ei vähenda.”

Raja joostes läbinud ja 53. kohaga lõpetanud Jõgeva vallavolikogu esimees Raivo Meitus kiitis samuti korraldajate vaeva ja lisas: „Hea, et neli aastat tagasi selline algatus tuli ja nüüd on üritus leidnud kindla koha Jõgeva spordisündmuste kalendris. Osavõtjate arvu pidev suurenemine on selleks parim kinnitus.”

Nagu osavõtjad tõdesid, peitub Jõgeva Jõulujooksu tugevus paljuski õigel toimumisajal ja formaadis. „Detsember on jooksukalendri koha pealt suhteliselt hõre ja seepärast tundub ka aeg sobivat. Kuna tegemist on ikkagi talvise jooksuga, kus ilmastik mängib jooksutingimustes suurt rolli, siis tundub ka 10 kilomeetri pikkune distants olevat igati sobilik. Erinevate distantside korraldamine pole sel aastaajal toimuval jooksuvõistlusel ilmselt õige,” arutles Vallimäe.

Jõulujooksust osavõtjad ei olnud kiituse jagamisega kitsid. Seda nii vahetult kohapeal kui ka hiljem sotsiaalmeedias. 10 km pea 48 minutiga läbinud ja 32. koha saanud Jõgeva spordikeskuse juhataja Priit Toru oli väga rahul. Nii korralduse, oma tulemuse kui ka enesetundega.

„Kõik oli viimase peal. Rada oli hästi ettevalmistatud, rajalt sai sooja jooki ning pärast jooksu oli võimalik ennast saunas üles soojendada. Kui saad pärast sellist pingutust kuuma suppi ja sauna, siis on pühapäev kordaläinud,” kiitis Toru.

Ees ootamas juubelijooks

Korraldusmeeskond toimis hästi. Viljar Vallimäe kinnitusel olid jooksupäeval ürituse korraldamisega ametis kakskümmend inimest. „Eks väike hirm oli raja suhtes: ega see libedaks ei muutu. Käisin eelmisel õhtul trassi läbi ja mõnda kohta tuli ka liiva puistata. Aga see on loomulik osa, kui jooks toimub detsembris, seda ei saa võrrelda suvise jooksuvõistlusega. Selle nelja aasta jooksul oleme näinud juba väga erinevaid ilmaolusid. Näiteks ühel aastal toimus jooks nagu tavalises sügisilmas.”

Spordiklubi Prorunner korraldusel toimuva jõulujooksu suurim toetaja oli Vallimäe sõnul Jõgeva vald. Kuid samuti aitasid Euronics, Olivia, Moreen jt.

„Eelkõige tahan jooksu korraldajate nimel tänada kõiki osavõtjaid, jooksjaid ja kõndijaid. Sest tänu neile see jooksuüritus elab ja areneb. Sest kui poleks huvilisi, ei ole ka jooksul mõtet.”

Järgmisel aastal toimub Jõulujooks juba viiendat korda. Seega on oodata väikest ümmargust juubelit. Vallimäe ütles, et praegu on järgmise aasta plaanidest veel vara rääkida.

„Kuid seda võin küll öelda, et jooks tuleb ja kindlasti püüame midagi ka teistmoodi teha, et väikese juubelini jõudmist märkida.”

  1. Jõgeva Jõulujooksu tulemused
  2. Janar Juhkov 35.43,7
  3. Olga Andrejeva 38.34,9
  4. Minna Kuslap 39.04,8
  5. Hannes Vilk 39.17,7
  6. Priit Tuubel 39.22,4
  7. Kaido Saar 39.55,6

TIIT LÄÄNE

blog comments powered by Disqus