Mustvee valla kodanikeühenduste ümarlaual räägiti turvalisusest

Kolmapäeval, 5. detsembril toimus Kääpal, Saare rahvamajas Mustvee valla kodanikeühenduste ümarlaud, mille peamiseks aruteluteemaks oli Mustvee valla turvalisus.

„Kas me tunneme end oma asulas, külas või linnasturvaliselt või on sellised ohud, mida me võib-olla otseselt ei oskagi määratleda. Kõige parem näide on see, et kas tänavavalgustus põleb või ei põle, ilmselt on turvaline liikuda ikkagi seal, kus kõnnitee ääres tuled põlevad,” tõi Mustvee vallavanem Jüri Morozov turvalisuse teemal näite.

„See teema on väga lai ja keeruline, mis ei tähenda, et me sellega ei peaks igapäevaselt tegelema, kuna see on väga raske, vaid peaksime iga päev selle peale mõtlema ja midagi ära tegema. Arvan, et see ei ole ületamatu ülesanne, et päevast päeva midagi ära korraldada, selleks on meil olemas lai ring erinevaid partnereid, kellel on oma kompentents ja võimekus tegelikult turvalisuse valdkonnas midagi ära teha,” lisas Morozov.

Jõgeva maakonna turvalisuse nõukogu esimees Viktor Svjatõšev sõnas, et ootatakse head sidet ja koostööd kohalike kogukondadega. „Teie olete kohapeal, näete kõige lähemalt selliseid probleeme, mida eemalt võib-olla näha ei ole. Kõik ettepanekud on teretulnud, kuidas võiks midagi paremini teha või muuta, et meie kõigi elu oleks turvalisem oma kodupaigas, vallas või Eesti riigis.

„Päästeamet on endale võtnud ülesande olla turvalise keskkonna eestvedaja. Üksi päästeamet ei suuda mitte midagi teha. Päästeameti strateegia põhipunkt ütleb, et igaühe kaasabil tuleks viia hukkunute arv Põhjamaade tasemele. Suur tänu turvalisuse nõukogule, et küsib kogukonna käest, kuidas me selle eesmärgi saavutame,” rääkis Jõgeva päästepiirkonna juhataja Jüri Alandi.

Kohal oli ka Lõuna prefektuuri Tartu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalitluse Jõgeva menetlusgrupi uurija Tarvo Aas, kes rõhutas samuti, et turvalisust loome kõik koos ise ja andis nõu kuhu ja kelle poole vajadusel pöörduda. „Politsei ootab kogukonnalt alati koostööd. Minu sõnum on see, et ikkagi julgelt pöörduda politseisse, mitte karta, sest me ei ole kurjad. Enamus politseinike püüab alati aidata,” ütles Aas.

DEIVI SUISTE

blog comments powered by Disqus