Laikrete perebänd musitseeris Sadalas

Esimese advendiküünla süütamisel Sadala Külade seltsi rahvamajas pakkus meeleolukate ja hingekosutavate lauludega muusikalist külakosti Laikrete perebänd, kus laulavad ja mängivad pille pereema Piret, pereisa Tõnu ja lastest 14-aastane Jordan, 12-aastane Andre ning 7- aastane Rasel.


Piret Laikre andis pärast kontserti Vooremaale lühiintervjuu, kus mõtiskles tänavuse advendiaja üle ja rääkis ka peresid kokkuhoidvatest väärtustest.

Kaua Laikrete perebänd on musitseerinud?

„Oleme tegutsenud peaaegu kaks aastat. See pole pikk aega, kuid midagi oleme juba korda saatnud ning plaadimaterjal on koos. Ennekõike laulame enda kirjutatud lugusid. Põhiliselt kirjutan lugusid ise, aga mõne autor on ka abikaasa Tõnu. Enamus tekste on koostanud Marek Sadam ja Kairi Kroon.”

Kui tihe on jõuluaja esinemisgraafik?

„Vanemad lapsed õpivad koolis ja muusikakoolis ning kohustusi on palju. See määrab ka graafiku. Pereansambli esinemiseks peab aga ikka aega leidma. Esinemistega õpime tundma Eestimaad ja nii  saime tuttavaks Sadala rahvamaja ja siinse südamliku publikuga.”

Mida erilist märkate ja tajute tänavuses advendi- ja ees ootavas jõuluajas?

„Eks advendiaeg ole iga pere jaoks eriline. Meie peresse sündis viies laps, tema näeb tänavu esimest korda lund ja saab osa jõulupühadest. Advendiaeg on kõigile ootuste aeg ja nii ei tea kunagi ette, mis on tulemas.”

Mida on kõige rohkem vaja perede kooshoidmiseks?

„Minu arvates on selleks kõige olulisem armastus. Kui armastust jätkub, annad kaasinimestele paremini andeks ka nende vead ja eksimused. See ongi nii lihtne. Meie pere liikmeid seob ka muusika, mille eeliseks on kergesti südamesse minek. Samas ma ei ütle, et näiteks spordihuvi lahjem oleks. Tahan toonitada, et ühtekuuluvust tekitavaid asju tahaks peredes alati leida ja otsida.”

 

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus