Teatribuss viib kultuuri nautima ka Jõgevamaa inimesed

Estonia teatribuss toob erinevate Eesti linnade elanikud teatrielamusi saama juba 11. hooaega järjest. Eestisisestel ringreisidel on meid alati väga hästi vastu võetud. Pole vahet, kas tegu on Verdi ooperi või Tšaikovski balletiga, saalid on täis ja meid oodatakse alati tagasi. „Sooviksime aga tuua meie ajaloolisesse ja ilusasse teatrimajja veel neid eestimaalasi, kes seda külastanud ei ole või kelle jaoks transpordi korraldamine Tallinnasse ja tagasi kodukohta on raske,“ märkis Rahvusooper Estonia pressiesindaja Lisanna Männilaan.

Estonia teatribussi eesmärgiks on pakkuda inimestele mugavat võimalust käia Estonia teatris ooperit, operetti või balletti nautimas. Buss toob inimesed peaaegu koduukselt teatriukse ette ja viib pärast etendust koju. Oleme mõelnud erineva maitsega teatrisõpradele, seepärast oleme vaatamiseks valinud lavastusi kõigist žanreist. Balletihuvilisi ootab kaasaegse koreograafiaga ja lavalist vaatemängu pakkuv Eesti esimene ballett, Tubina “Kratt” Marina Kesleri lavastuses, samuti  balletikunsti üks tippteoseid, Tšaikovski “Luikede järv” Toomas Eduri lavastuses. Ooperisõpradele pakume tänavu võimalust vaadata maailmaklassikasse kuuluvat Donizetti koomilist ooperit “Armujook” Georg Malviuse lavastuses. Samuti on võimalik sõita vaatama Estonia värskeimat lavastust – Olav Ehala armastatud koguperemuusikali “Buratino” Andres Dvinjaninovi lavastuses.

Teatribuss sõidab 6.–9. septembrini ning meeldiva elamuse saab valida aadressil http://www.opera.ee/lavastus/estonia-teatribuss/

Kahel viimasel aastal on teatribussi projekti raames publikul võimalus tulla vaatama muusikali „Viiuldaja katusel“. Eelnevatel aastatel on olnud kavas ka muusikalid „Savoy ball“ ja „Minu veetlev leedi“, balletid „Onegin“, „Bajadeer“ ja „Modigliani – neetud kunstnik“ ning ooperitest „Faust“, „Boheem“, „Carmen“ jpt.

VOOREMAA