Nooruse meeskondade edu

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel teenisid Jõgeva klubid nädalavahetusel kaks võitu ja ühe kaotuse. Edu saatis SK Noorus-96 meeskonda, kes alistas 3:1 (2:1) Tallinna FC Ararati TTÜ ja võidukas oli ka Nooruse duubelmeeskond SK Illi. Viimane alistas 5:1 (1:1) FC Äksi Wolvesi. FC Jõgeva Wolves kaotas aga väravaterohkes mängus 4:5 (3:3) Valga FC Warriorile.

SK Noorus-96 oli Vaimastvere Arenal peetud II liiga kohtumises oma vastasest parajalt üle kogu mängu. Esimesel poolajal kinnitati seda 2:1 juhtima asumisega, kus väravad lõid Riigo Paumets ja Kaarel Põldma. Teisel poolajal Nooruse meeskonna paremus jätkus. Külalismeeskonna mäng võttis parema ilme pärast seda, kui jäädi väljakule kümnekesi. Siiski suutis Nooruse meeskond veel korra väravani jõuda (Põldma) ja võitis kindlalt 3:1.

Seni III liigas vaid võite tunnistanud Jõgeva FC Wolves pidi aga laupäeval viie võidu kõrval vastu võtma esimese kaotuse, kui Valgas jäädi 4:5 alla FC Warriorile. Jõgeva meeskond jäi juba 7. minutil 0:1 kaotusseisu, kuid 22. ja 25. minutil skooris Eduard Kovbasnjuk ning viis omakorda Wolvesi 2:1 ette. Teise värava lõi ta seejuures penaltist.

Kuid juba kolm minutit hiljem viigistasid väljakuperemehed samuti penaltist ning asusid 44. minutil taas 3:2 juhtima. Aga seegi polnud veel kõik, sest poolaja viimasel minutil kübaratrikini jõudnud Kovbasnjuk viigistas 3:3.

Teisel poolajal enam nii suurt väravatesadu polnud, kuid tooni andsid Valga mängijad. 50. ja 57. minutil lõid nad kaks väravat eduseisuks 5:3. Kuigi Lauri Ott vähendas 73. minutil vahe minimaalseks, jõgevalaste viigiüritused enam vilja ei kandnud. Seega tuli vastu võtta 4:5 kaotus.

Viis väravat lõi pühapäevases IV liiga mängus Vaimastvere SK Illi, kes kodusel Arenal alistas 5:1 Äksi FC Wolvesi. 29. minutil viis Kristjan Kuldmägi Andro Lepa eeltööst Illi 1:0 juhtima, kuid vaheajale mindi siiski 1:1 viigiseisul.

Teisel poolajal domineeris aga kindlalt juba Illi meeskond. 49. minutil viis Jürgen Hiljurand taas Illi juhtima. 11 minutit hiljem meisterdasid surve alla jäänud külalised endale veel omavavärava ja Illi juhtis juba 3:1. 79. ja 80. minutil oli hoos Kuldmägi, kes lõi järjest kaks kolli ning kasvatas oma kübaratrikiga Illi lõplikuks eduseisuks 5:1 võidu.  

IMRE ERIMAA

blog comments powered by Disqus