Pikkjärvest püüti 8,2 kilone haug

Üleeile hommikul tõmbas pikkjärvelane Tiit Kuslap Pikkjärvest välja 8,2 kilo kaaluva havipuraka. Rekordkala pole see küll ei kõnealuse järve ega ka kalamehe jaoks, ent märkimisväärse „elukaga” oli tegemist siiski.

Suur kala neelas unna küljes olnud elussööda — kümnesentimeetrise hõbekogre — alla ajal, mil kalamees ise järvel toimetas. Kui püügiriist saagi konksujäämisest märku andis, sõudis kalamees kohe lähemale asja uurima, aga paati sai ta kala alles pärast seda, kui nad kalaga teineteist kümmekond minutit vastastikku väsitanud olid.

Ehkki madistamist oli päris palju, tõdes Tiit Kuslap haugi välja tõmmates, et eriti heas toitumuses see kala polnud. Kala kojutassimine oli siiski päris väsitav, sest järv asub voortevahelises orus ja kalamehe kodu vooreharjal. Kodus kala üle kaaludes ja mõõtes sai Tiit Kuslap tulemuseks 8200 grammi ja 110 cm.

„Pikkjärv on ikka nn haugijärv olnud,” ütles varem kutselise kalurina tegutsenud, ent nüüd vaid oma lõbuks kala püüdev Tiit Kuslap. „Nelja-viiekiloseid hauge tõmmatakse siit välja üsna tihti, ma ise sain maikuus kaheksakilose. Suurim haug, mille ma elu jooksul püüdnud olen, oli aga kümnekilone.”

Pühapäeva hommikul püütud haugi kavatses kalamees oma pere toiduks ära kasutada.

„Õigemini tuleb küll vist pool suguvõsa kokku kutsuda, muidu ei käi nii suurest kalast mõistliku ajaga üle,” ütles Tiit Kuslap.

i

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus