Jõgeva avas võiduarve

Eestimaa Spordiliit Jõud jäähokimeistrivõistlustel avas läinud pühapäeval oma võiduarve ka Jõgevamaa meeskond, kui Tartus alistati Viljandi Hokiklubi 9:2 (1:0, 4:1, 4:1). Päev varem pidi meie esindusmeeskond aga tunnistama Tartu Condori 7:2 (1:1, 1:0, 5:1) paremust. Turniiri avaringi lõpetas Jõgeva seega ühe võidu ja kahe kaotusega.


Laupäeval mängis Jõgevamaa hokikoondis Tartut esindava Condori meeskonnaga. Nagu ka esimeses mängus Saku vastu mängiti ka laupäeval kaks kolmandikaega hästi. Jõgeva läks 11. minutil Marnet Meistri väravast 1.0 juhtima, kolmandik lõppes siiski 1:1. Teise kolmandiku lõpuks juhtis Tartu meeskond 2:1, kuid viimase mänguaja alguses Vjatšeslav Bortnik viigistas. Sellele järgnes jõgevalaste “must auk”. 37. ja 38. minutil tartlased viskasid vähem kui kahe minutiga (108 sekundit) neli litrit Jõgeva väravat kaitsnud Ruslan Blinnikovi selja taha.

Lõpuvile fikseeris Tartu Condori 7:2 võidu. Et lõpptulemus ei vastanud taas mängu käigule, näitab väravale sooritatud pealevisete arv: Jõgeval 33 (11-14-8) ja Tartul 37 (11-11-15). Seega oli Jõgeva enne viimast kolmandikku isegi mängulises ülekaalus. Taas olid jõgevalased hädas karistusminutitega, mida tänu kohtunike abile kogunes lõpuks 12 vastaste 8 vastu.

Pühapäevane kohtumine Viljandiga algas tasavägises mängus, kus 12. minutil viis jõgevalaste surve lõpuks sihile. Meeskonna kapten Raul Kivi avas Jüri Naritsa söödust skoori. Omad võimalused olid ka vastastel, kuid Jõgeva väravavaht Alar Tooming tegutses veatult.

Kuigi teise kolmandikaja esimestel sekunditel Viljandi viigistas, viis 10 sekundit hiljem Meister taas Jõgeva juhtima. Pärast seda enam mänguohje käest ei antud. Jõgeva võitis mõlemad kolmandikud võrdse tulemusega 4:1 ja kogu mängu 9:2. Kahel korral skoorisid Margus Guss ja Alari Kütt, käe said valgeks ka Narits, Bortnik ja Andrei Kovalevski. Pealevisked väravale 45:28 nii suurt ülekaalu ei näidanud. Ja nagu ka kahes esimeses kohtumises oli Jõgeva võidukas karistusminutite kandmisel, seekord 8-6.

Sellega on Jõgeva meeskonnal Jõu esiliiga turniiril avaring mängitud. Teise ringi mängud toimuvad 3. ja 4. märtsil Viljandi jäähallis ning siis jagatakse lõplikult välja ka medalid.

IMRE ERIMAA

blog comments powered by Disqus