Raja kultuurimajas renoveeriti saal

 

Eile avati Kasepää vallas asuvas Raja kultuurimajas renoveeritud saal, mis loob senisest paremad tingimused koosviibimiste ja sündmuste korraldamiseks ning taidlejate proovide läbiviimiseks.

 

Oma saalita tuli Raja kultuurirahval läbi ajada tervelt poolteist aastat. Suurema remondi vajadus ilmnes lihtsalt nii ootamatult, et selle tarvis polnud osatud raha varuda.

“Viimaseks remondieelseks peoks selles saalis jäi üks pulmapidu, mille käigus, nagu rahvas räägib, peigmees läbi põranda vajus,“ ütles Kasepää vallavalitsuse ehitusnõunik Ilari Domaškin.

Esialgu kavatseti põrand lihtsamate vahenditega üles kõpitseda, ent kui asja lähemalt uurima hakati, selgus, et põrand on päris mäda ja vajab põhjalikku uuendamist. Rahastamisallikate otsimine võttis aega, ent lõpuks saadi põranda uuendamiseks vajalikud 400 000 krooni Peipsiveere programmist. Et uue põranda ning räämas seinte ja lae vahel karjuvat vastuolu ei tekiks, otsustati valla raha eest ka need korda teha lasta. Ehitustööd tegi AS Cobra Grupp.

“Pärast põhjalikke remonditöid on saal saanud täiesti uue näo, eriti hea meel on nägusast põrandast ja lava ette ehitatud trepist,” ütles Raja kultuurimaja juhataja Aleksandra Tšurkina.

“Raja kultuurimaja on meie valla venekeelsele kogukonnale kultuuritraditsioonide hoidmiseks ja arendamiseks väga vajalik asutus, kus igati tänuväärset ja huvitavat tööd tehakse,” ütles saali avatseremoonial Kasepää vallavanem Jüri Vooder.

Vallavolikogu esimees Aivar Anijago lisas, et tuleval aastal tahetakse kultuurimajale peale saada ka uus katus. Ruume, mille ilmet värskendada, on 1960. aastate esimesel poolel rajatud hoones veel küll, ent kuna raha napib, tuleb töid teha jupikaupa. Kaugemas tulevikus tahetakse kultuurimajale välja ehitada maaküttesüsteem. Nii suure kui ka pooleldi remontimata väikese saali põranda alla on vastav torustik juba paigaldatud. Esialgu jätkatakse siiski maja kütmist elektriga.

“Uues saalis on kindlasti tore tantsimist harjutada,” ütles kultuurimaja laste tantsuansambli liige Marju Muna.

Saali avamisel esinesidki kultuurimaja laste tantsurühmad ning naisansambel Rainka.

“Järgmiseks suuremaks sündmuseks on meil vene jaanipäeva tähistamine 6. juulil Kasepää lauluväljakul,” ütles Aleksandra Tšurkina.

i

JAAN LUKAS

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus