Ohvitserid kalastasid Peipsil

Rahvusvahelisel sõjaväelaste triatlonil osalenud ohvitserid  said ereda ja hingekosutava elamuse huvireisist Peipsi järvel, kus lõõgastuti ka kalapüügil.

Triatlonil  võistlesid ligi kümne riigi sõjaväelased ujumises, jalgrattasõidus ja jooksmises. “Rahvusvahelistel sõjaväe spordisündmustel on tavaks tutvuda korraldajamaa looduskaunite ja kultuurilooliste paikadega ja kasutada võimalust tervislikult puhata. Nii saigi koostöös Peipsi Kalurite Ühingu esimehe Priit Saksinguga teoks mitmetunnine reis Peipsi järvel,” rääkis Eesti Kaitsejõudude peastaabi kehakultuuri- ja spordigrupi ülem major Heino Märks.

Sõjaväe spordiorganisatsioonide juhtidest ohvitserid proovisid Peipsil ka kalaõnne. “Varem olin ma Peipsi järvest lugenud raamatutest, nüüd aga on võimalus seda suurt järve ka oma silmaga näha,” ütles esimese kala kinni püüdnud alampolkovnik Andrei Kubnov Valgevenest.

“Ohvitserid Brasiiliast ja Belgiast said aga Peipsi järvel üldse oma esimese tõsisema kalapüügielamuse,” ütles Heino Märks.   

“Euroopas suuruselt neljas siseveekogu Peipsi järv on Eestimaale iluks ja uhkuseks ning olen selle tutvustamisest väliskülalistele alati rõõmu tundnud,” lausus Priit Saksing, kes jutustas ka järvega seotud legende. Muu hulgast rääkis ta sellestki, et omal ajal kingiti Peeter Esimesele 50. sünnipäevaks viiskümmend Peipsist püütud kiiska.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus