Puurmani loss ootab huvilisi

Kolmkümmend üheksa mõisat, milles asuvad koolid, on külalistele sel aastal kuuel päeval avatud. Miinimumprogrammina toimub igal täistunnil mõisates giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvikud. Lisaks korraldatakse koolide tugevuse ja mõisate eripära rõhutamiseks kontserte, töötubasid ja muud.

Jõgevamaalt osalevad Unustatud mõisate programmis Puurmani ja Luua. Mõisad on külalistele avatud 12. juunil, 26. juunil, 10., 11. juulil, 24. juulil ja 5. augustil.

Puurmani mõisa härrastemaja on avatud igal külastuspäeval kella 10.00 – 18.45. Projekti koordinaatori Puurmani Gümnaasiumi huvijuhi Raina Rumvolti sõnul on külalistele täistunnil jalutuskäigud mõisapargis giididega. Avatud on õpilastööde näitus ja kohvik. Kohvikus on võimalik maitsta mõisakooki ja soolast pirukat.


Härrastemaja esimesel korrusel on käimas huvitavad remonditööd. “Tõsi, igasse ruumi meid ei lasta, kuid üle ukse saame ikka piiluda ja tagatrepi uut nägu ka näha. Kindlasti käime ära härrastemaja tornis,” lisas ta.

Lastele on avatud mängunurk, Puurmani mõisapargis on võimalik laenutada paati ja vesirattaid Pedja jõe võlude avastamiseks ning pidada piknikku.


Külastusmängust osavõtjad saavad esimesest külastatavast mõisast osalejaraamatu, millesse koguvad külastuspäevadel mõisatest templeid. Vähemalt kümmet mõisat külastanute vahel loositakse välja kutseid sügisel Maidla  mõisas toimuvale  teatrietendusele.

Loositakse välja 25 üksikkutset ja kümme kolmele inimesele mõeldud perekutset.

Lisaküsimusele õigesti vastanute vahel läheb loosimisele 20 Eesti mõisaid tutvustavat raamatut.

Loosimisel osalemiseks tuleb saata külastusraamatu viimane leht täidetuna hiljemalt käesoleva aasta 24. augustiks Viljandimaa Arenduskeskusse.

i

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus