Maarja-Magdaleena kandi rahvas kohtub taas

Laupäeval, 27. mail kogunevad need, kes Maarja-Magdaleenat ja lähikonna külasid omaks peavad, kodukandipäevale, mis toimub juba 21. korda.


Ettevõtmise peakorraldaja, Maarja-Magdaleena Maarahva Seltsi juhatuse esimehe ja Maarja rahvamaja juhataja Tiia Pärtelpoja sõnul on oodatud kõik selle kandi praegused ja endised elanikud ning loomulikult kõik needki, kes pärit kaugemalt, kuid soovivad samuti päeva mitmekesisest kultuuriprogrammist osa saada.

Kontserdid, näitemängud ja simman

Kodukandipäev avatakse laupäeval kell 11. Seejärel astub rahvamajas üles Jõgeva Haigla Päevakeskuse näitering ning kell 12 algab jumalateenistus Maarja-Magdaleena kirikus. Kell 12.30 annab samas kontserdi Maarja-Magdaleena segakoor ning sellele järgneb naisansambli etteaste rahvamajas.

Avatakse laste mänguväljak ning tund aega tegeleb seal lastega ja korraldab mänge päeva juht Margus Abel. Algusega kell 15 näeb rahvamajas Wiera Teatri etendust, see on Andrus Kivirähki “Inimväärne elu”. Järgneb traditsiooniline kodukandipäeva puu istutamine Otslava Päikeseparki.

Kell 18 algab Maarja-Magdaleena puhkealal kontsert, mille sisustavad Eesti Arhailise Meestelaulu ansambel LÜÜ-TÜRR, Maarja põhikooli tantsurühmad, Palamuse ja Maarja-Magdaleena seeniortantsijad. Õhtusel simmanil mängib tantsuks ansambel Vanad Sõbrad,” rääkis Tiia Pärtelpoeg.

Traditsioonile pandi alus 26 aasta eest

Kodukandipäeva traditsioon on Tiia sõnul veelgi vanem, kui võiks järjekorranumbri 21 järgi arvata, aga vahepeal oli kuue aasta pikkune paus.

“Esimese kodukandipäeva organiseeris koos Kassema küla kokkutulekuga 1991. aastal nüüdseks juba manalamees Ülo Sepp. Aastaid läks mööda, järgmisi kokkusaamisi ei korraldatud, aga 2. kodukandipäev peeti 1997. aasta 31. mail ja sellest ajast saati olen mina nende sündmustega seotud olnud,” lisas Tiia.

Nagu ikka ja alati, ootavad kultuurisündmuse korraldajad ilusat ilma ja arvukalt külalisi.

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus