Projekt “Teeliste kirikud” saab omavalitsustelt toetust

Jõgevamaa omavalitsused toetavad ka tänavu projekti “Teeliste kirikud”, mille raames antakse välja Eestimaa kirikuid tutvustav teatmik ning mis annab võimaluse turismihooajal iga päev pühakodasid külastada.

Pajusis peetud koosolekul võttis Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatus vastu otsuse osaleda 2000 krooniga projektis “Teeliste kirikud”, mille raames on igal aastal välja antud teemakohane teatmik. “Teatmikus on ka koguduste kontaktandmed ja kellaajad, millal huvilised saavad kirikuid külastada,” märkis omavalitsusliidu juhatuse esimees, Põltsamaa vallavanem Toivo Tõnson.

„Projekti toetamine on kujunenud Jõgevamaal traditsiooniks, mis võimaldab hästi tutvustada arhitektuuri- ja kultuuriväärtusi nii oma maakonna elanikele kui ka kaugematele külalistele,” ütles Torma vallavanem Riina Kull.

“Tänu “Teeliste kiriku” projektile oleme leidnud inimese, kes tutvustab suvekuudel huvilistele Maarja-Magdaleena kirikut ning suurenenud on ka seda kirikut külastavate turistide arv,” kinnitas Tabivere vallavanem Aare Aunap.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus