Koeraomanikku kahtlustatakse looma julmas kohtlemises

Kuremaal elav Mihkel üritas Jõgeva linnas oma koera üles puua. Pealtnägijad teatasid sellest politseile. Koer pääses vabadusse, peremehele esitas Lõuna Politseiprefektuur  kahtlustuse looma julmas kohtlemises.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri Jõgeva ringkonnaprokuröri Anneli Hinto sõnul esitas Lõuna Politseiprefektuur 71-aastasele kuremaalasele  Mihklile  kahtlustuse looma julmas kohtlemises.

Karistusseadustiku vastava paragrahvi järgi on selle kuriteo eest ette nähtud rahatrahv või kuni aasta pikkune vangistus.

Jõgeva linnavalitsuse väärteomenetleja Lembitu Vaiknemets teatas, et Jõgeva vallavalitsusest sotsiaaltoetust saava Mihkli koertepidamisega on varemgi tõsiseid probleeme olnud.

“Olen teadlik ka konkreetsest koerast, kes sageli Jõgeva linnas ilma kaelarihmata nii peremehe järel kui ka üksi ringi liigub ja siseneb mitmetesse avalikesse ruumidesse. Õnnetusse olukorda jäetud koerast on mind informeerinud ka linnakodanikud. Seni pole õnnestunud koerapüüdjatel looma kinni püüda ja loomade varjupaika toimetada,” lisas ta.

Lembitu Vaiknemetsa sõnul on Mihkli tegu esimene juhtum Jõgeval, kus isik on võetud vastutusele looma julma kohtlemise eest.   

 JAAN LUKAS  

blog comments powered by Disqus