Võiduks tuli ületada Hans Moksi rekord

Laupäeval Tabiveres peetud esimestel Hans Moksi mälestusvõistlustel odaviskes tegi ilusa võistluse tartlane Ranno Koorep, kes kõigil kuuel katsel saatis oda kaugemale 70 meetri joonest. Aastaid maailma paremikku kuulunud Välis-Eesti odakuulsuse mälestusvõistluste esikohakarika tõi Koorepile isikliku rekordi lähedane tulemus 77.50, millega ületas Moksi tippmargi ligi viie meetriga.


Eesti tänavuses hooaja edetabelis Magnus Kirdi, Tanel Laanmäe ja Risto Mätase järel neljandal kohal olev 25aastane Ranno Koorep on heasse vormi tõusnud just hooaja viimasteks võistlusteks. 6. septembril püstitas ta Kohilas isiklikuks rekordiks 77.81, nädal enne Tabivere võistlust pakkus ta maailmameistrivõistlustel käinud kolmikule tõsist konkurentsi Tõrvas peetud Peeter Kirdi mälestusvõistlustel, kus sai 78.83 visanud Laanmäe järel 75.60ga teise koha, edestades Kirti ja Mätast.

Vorm on hea!

“Vorm on tõesti vastu sügist heaks läinud,” nentis Ranno Koorep. “See on tegelikult terve aasta töö tulemus, olen tasapisi järjest paremaks läinud ning lausa kahju on, et hooaeg hakkab läbi saama.”

“Täna oli võimalik nii uue isikliku rekordi püstitamine kui ka 80 meetri ületamine, aga kokkuvõttes jään ikkagi rahule, väga hea võistlus oli,” lausus Koorep, kes ületas kohe avakatsel Tabivere staadionile märgitud 70 meetri joone (70.23). Teisel üritusel saatis  Koorep oda kaugemale ka viskesektoris olnud valgest tahvlist, mis tähistas Hans Moksi poolt 1955. aastal püstitatud isiklikku rekordit 72.78.  Järgmistel katsetel tartlase tulemus küll enam ei paranenud, kuid tema seeria oli siiski muljetavaldav: kolmandal katsel viskas ta 75.21, neljandal 73.96, viiendal 71.89 ning viimasel üritusel 73.55.

Meeste hulgas oli võistlustules viis odaviskajat. Koorepi järel sai teise koha hooaja edetabelis kaheksandal positsioonil olev tartlane Ergo Tamm, kelle parima viske pikkuseks mõõdeti 66.65, kolmas oli isikliku rekordi lähedase 57.06-ga Tabivere kümnevõistleja Kristjan Rosenberg.

Ranno Koorepile suhteliselt hõredaks jäänud konkurents probleemiks ei olnud. “Mul oli endale veel palju tõestada ning seepärast see mind ei häirinud, et konkurente väga palju ei olnud,” lausus ta. “Võitlen iseendaga, kui teistega ei saa võidelda.”

Järgmisel hooajal loodab Ranno Koorep pääseda ka tiitlivõistlustele. “Usun, et olen võimeline võitlema praeguse kolme parema mehega tiitlivõistluste koha pärast,” lausus ta. “Vähemaga ma ei lepi, selle nimel hakkan ka talvel vaeva nägema. Odavise on Eestis praegu väga heas seisus, kuigi keskmine tase oli vahepeal ehk isegi natuke kõrgem – eelmisel aastal oli näiteks 70 meetri ületajaid kümme, tänavu aga vaid viis. Samas on tipp väga teravaks läinud ja järgmisel aastal võib tase isegi kõvem olla, kui tagasi tulevad praegu vigastustega kimpus olevad odaviskajad.”

Võistluspaigaga rahul

Häid tulemusi näitasid päikeselise sügisilmaga peetud võistlustel ka Jõgevamaa noored odalootused. Noormeeste A-klassis sai esikoha Sander Õunapuu, kes viskas 600grammist oda uueks isiklikuks rekordiks 53.19. Neidude A-klassis esikoha saanud Marii-Anett Lillemägi parimaks tulemuseks 500-grammise odaga jäi 36.67, poiste B-klassis võitis esikoha Petry Pükkenen, kes viimasel katsel saatis samuti 500-grammise oda 42.37 kaugusele.

Naistest oli 34.26-ga parim Eneli Vadi, neidude B-klassis läks esikoht Laura Trašanovile (Valga). Omavanuste Eesti edetabeli esinumber viskas Tabiveres 400-grammist oda 43.55.

Toomas Rosenbergi ja Tiit Lääne eestvedamisel läbi viidud Hans Moksi mälestusvõistlustega jäid rahule nii võitja kui ka teised osalejad. “Tabivere staadion on mõnus ja hubane ning odaviskevõistlusteks sobib ta väga hästi,” lausus Ranno Koorep, kes loodab, et järgmisel aastal on ka teised tipud Tabiveres kohal ning Hans Moksi mälestusvõistlustest kujuneb väga kõrgetasemeline võistlus.

“Järgmine aasta on tiitlivõistluste mõttes tihe, aga hooaja lõppu sobib see võistlus väga hästi. Võiks küll natuke varem toimuda, sest esimesed kolm meest olid nüüd hooaja juba lõpetanud. Kui järgmisel aastal ka ilmaga taas hästi läheb, võiks meil jälle üks supervõistlus juures olla.”

blog comments powered by Disqus