Sügisel tuleb Kasepääl folkloorifestival “Millest algab kodumaa”

Tänavu 19. septembril kutsub Peipsiäärses Kasepää vallas asuv Raja kultuurimaja Eestis elavaid ja tegutsevaid vähemusrahvuste folkloorirühmi osalema folkloorifestivalil “Millest algab kodumaa”, teatas festivali korraldustoimkond.

Festival toimub esimest korda eesmägiga luua uus traditsioon Eesti kultuurimaastikul. Festivali idee on korraldada eesti folkloorirühmade ja Eestis elavate vähemusrahvuste ühenduste ühine pidu. 
Me tahame tutvustada eestlastele meie riigi kirevat rahvaste kooslust ning tutvustada ennast teistele rahvastele. Me usume, et teineteist mõista ja teistega arvestada on võimlik siis kui üksteist tunneme ja parim viis selleks on vahetu kontakt.

Festivali programm koosneb kahest osast: kontsert ja sõprusõhtu. Kontserdil esitab iga kollekiiv oma rahvalaule, – tantse või -pillilugusid. Maksimaalne esinemiaeg on kümme minutit, mille sisse peaks minimaalselt mahtuma kolm etteastet. Korraldajad paluvad esineda oma rahvariietes. Kontsert on avalik. 

Sõprusõhtu festivalil osalevate kollektiividele on korraldajate poolt suupisted ja kohvilaud. Iga kollekiiv on oodatud õpetama teistele oma rahva tantse/laule. 

Festival on vabatahtlik, transpordi- ja esinemistasusid ei maksta.  Osalemisest teatada 15. maiks 2015, meilile: rohiojaval@gmail.com.

Kasepää vald on tuntud sajandite pikkuse kahekultuurse keskkonnana, siin elavad ühtse kogukonnana koos eestlased ja vene vanausulised. Kaunis Peisiäärne loodus ning unikaalne tänavküla kutsub siia igal aastal väga palju külastajaid. Siin on veel mitmeid kultuuriväärtusi, mida tasub külastada: samovaride muuseum, Peipsi järve elutuba, Raja vanausuliste palvemaja ning Mustvee linn oma viie erineva kirikuga. Kohtumiseni Kasepääl! 
Vooremaa