Saskia Alusalu asub hindama Eesti parimaid toiduaineid

Tänavusel Parima Toiduaine konkursil valib oma lemmiku noortest tipptegijatest koosnev žürii, kuhu kuulub ka Adaverest pärit Eesti kiiruisutamise esinumber Saskia Alusalu, teatas toiduliit.

Toiduliidu juhi Sirje Potiseppa sõnul on tulevikutegijate žürii liikmed oma tegevuses silmapaistvad ning seetõttu eeskujuks ka teistele. “Noored on toidutööstuste jaoks üks prioriteetseid sihtrühmi ning nende arvamusega arvestamine on toodete arendamisel oluline. Noorte kaasamine parimate toiduainete väljaselgitamisse peegeldab seda tähtsust ilmekalt,” sõnas Potisepp.

Noorte lemmiku valimisel annab oma sõna Eesti kiiruisutamise lootus Saskia Alusalu, kelle jaoks on tervislik toidulaud ülioluline. “Eestis valmistatud piimatooted on tõeliselt maitsvad. Treeningute tõttu Eestist eemal viibides igatsesingi kõige rohkem kohupiima, kodujuustu ja keefirit, aga ka musta leiba,” loetles Alusalu igatsetud maitseid.

Noortežürii koosseisu kuulub ka muusikaprodutsent ning Tallinna Ülikooli Kammerkoori peadirigent Sander Tamm, kes on silmapaistva tegevuse eest muusikamaastikul pälvinud mitmeid tunnustusi. Žüriiga liitus ka lootustandev ooperitalent Elina Netšajeva, kes on avalikkuses tuntud telekonkursi Klassikatähed möödunud hooaja finalistina.

Mõlema muusiku sõnul on konkursi noortežüriisse kuulumine põnev ning vastutusrikas ülesanne. “Hindan kodumaist toidutoodangut kõrgelt ning on tore, et saan parimate väljaselgitamisel oma panuse anda,” kinnitas Tamm.

Kokakunsti asjatundjana on žüriisse kaasatud Noorkokk 2012 võitja Mihkel Manglus, kes peab lugu kodustest maitsetest. “Suitsukala, marineeritud seened, hapendatud piimatooted, rukkileib – need on maitsed, millega olen üles kasvanud. Eesti toit algab heast kohalikust toorainest, mida saab täiustada meile omaste kokandusvõtetega,” sõnas Manglus.

Konkursi Eesti Parim Toiduaine hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Hindamiskomisjonid kogunevad 31. märtsil, 1. ja 14. aprillil Tallinna Teeninduskoolis. Eesti Parim Toiduaine 2015 konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 29. aprillil.

Vooremaa