Auto korda, puhtaks ja ülevaatus kirja ühest kohast

Andrus Eiser ja Kalev Tamm peavad Mustvees automehhaanikaäri ja tegutsevad koguni kolmel erineval suunal – remondivad sõidukeid, teevad tehnoülevaatust ja pesevad autosid.

Kui autopesula Mustvees erilist kasumlikkust üles ei näita, siis tehnoülevaatuse äri on stabiilsem ning remonditöökojal läheb kenasti, rääkis Eiser.

“Täitsa toimiv ettevõte,“ ütles mees enda ja partneri Tamme kolm-ühes ettevõtmist kommenteerides. Mustvees läheb autoremonditöökojal isegi paremini kui näiteks Tartu linnas tegutsevatel kolleegidel, kellel olevat kuulu järgi tööd vähe, lisas Eiser. Majanduslangus Mustvee elu ja seega ka Eiseri äri nii palju ei mõjuta, sest siinsetel inimestel pole kunagi suuri ametlikke sissetulekuid olnud, peamine raha tuli ikka kalast või aiasaagist.

Vast on osaliselt parema käekäigu põhjuseks seegi, et maal on autot parandada pisut odavam kui enamikus linnatöökodades. Ka teenustelt ei jääda alla, näiteks on olemas korralik diagnostikaaparatuur.

Ülevaatuste äri pole Eiseri sõnul sugugi nii mugav, kui kõrvalseisjale tundub. Kliente on, sest ülevaatusest ei pääse, aga arvestada tuleb ka tehnoülevaatuspunktide kohustusliku atesteerimisega, mille eest tuleb välja käia paarkümmend tuhat krooni.

Pesula Eiseri sõnul kuigi palju raha sisse ei too. Kuigi peale mõne lepingulise kliendi kasutavad pesulat peamiselt firma enda autod, ei kavatse Eiser seda tegevust lõpetada. “Üks pesula peab ikka linnas olema,“ sõnas ta.

MARJU UUSEN 

blog comments powered by Disqus