Vastavatud pubis saab süüa, juua ja tantsida

Möödunud nädala lõpus avati Jõgeval endise piljardiklubi ruumides Saksa pubi, kus pakutakse praegu umbes kahtekümmet õllesorti ning nende arv viiakse varsti neljakümne ligi. Lisaks kesvamärjukesele saab uues pubis ka korralikult kõhu täis ja nädalavahetustel tantsupõrandal jalga keerutada.

 

Saksa pubi avanud abielupaar Margo ja Kärolin Hunt on Jõgeva inimeste jaoks juba varem tuntud möödunud aastal linnaservas avatud kiirsöögikohast HuntFood. Margol oli aga juba ammu mõte avada pubi linna keskel. “Minu jaoks oli täiesti arusaamatu, kuidas maakonna keskuses puudub  korralik söögikoht,” ütles uue pubi peremees, tuues võrdluseks Põltsamaa, mis on Jõgevast väiksem, kuid kus tegutseb üsna mitu korralikku söögikohta. Hoones, kus Saksa pubi äsja avati,  on  varem kümne aasta jooksul töötanud juba kolm asutust.  Pubi omanik Margo selle maja eelnevast saatusest end heidutada ei lase ning sõnas kindlalt, et tema ei avanud kohta selleks, et püsida vaid aasta. “Igaüks ajab äri erinevalt. Ma olen siia ettevõttesse juba nii palju investeerinud, et ei saa lubada endale uste jäädavat sulgemist aasta pärast,” kinnitas  mees.

Õlut Euroopast ja ka kaugemalt

Kuna Margo on ise suur saksa söögi- ja joogikultuuri austaja, siis otsustas ta ka oma pubi saksapäraselt sisustada. Siin annavad tooni massiivsed tammelauad ning ruum lõhnab linaseemneõli järele. Peremees ostis pubi sisustamiseks  spetsiaalselt neli tihumeetrit tammepuitu, mille lihvisid laudadeks ja pinkideks vennad Pirgid, kellele Margo selle töö eest väga tänulik on. Ka pubi menüü on võimalikult saksapärane. Muu hulgas saab tellida searibi  hapukapsastega ning magustoiduks õunastruudlit vaniljekastmega. A la carté menüüs on aga näiteks pardirind apelsinidega.

Eraldi lisaväärtus on Saksa pubis õllemenüü, mida õllesõbrast Margo üritab jätkusuutlikult täiendada. Juba praegu on menüüs üle kahekümne õllesordi, mis on peaasjalikult Saksamaa, Inglismaa ja ka Tšehhi päritolu. Õige pea tuleb õllesorte juurdegi, üks neist ka Jaapani päritolu.

Pubi esimestel lahtiolekupäevadel oli Margo siiralt üllatunud, kui nägi, et külastajatele sobib hästi  tema enda lemmik Paulaner Weissbier. Ta soovitas ka ise nii mitmelgi korral oma lemmikut elusat nisuõlut klientidele. “Ma proovin jõudumööda seda õllejoomise kultuuri siin edendada.  Inimesed võiksid ikkagi aru saada, et õlu ei piirdu ainult Saku Originaali ja A. le Coq Premiumiga,” rääkis Margo ning lisas,  et heast õllest ei tohiks kõhtu täis juua, vaid seda tuleks nautida.

Varsti saab terrassile kolida

Loomulikult on välismaa päritolu õlled kodumaistest veidi kallimad, kuid peremehe kinnitusel püüab ta hinnad võimalikult mõistlikud hoida. “Välismaa õlu on juba poes kallis. Kui me oleksime teinud tavapärase pubide juurdehindluse, siis pooleliitrine Weissbier oleks pidanud maksma 3,50. Meie esmane eesmärk on siiski õllekultuuri tutvustada ning seega maksab  meil pool liitrit seda õlut  2.50,” kommenteeris ta.

Nädala sees on pubi eesmärk olla päevasel ajal söögikoht  ning õhtuti õlle nautimise paik — köök töötab kella kümneni õhtul.  Nädalavahetustel on siin võimalik ka tantsu vihtuda — mõnikord plaadi, mõnikord elava muusika saatel. Õige pea valmib siseõues terrass, kus võimalik soojal suvepäeval oma sööki ja jooki nautida ning võimatu pole ka, et õuel korraldatakse mõni kontsert. “Loodame terrassi valmis saada Jõgevatreffiks,” lubas Margo.

i

EILI KOITLA

Saksa Pubi, Aia tänav 3a Jõgeva

Menüü:

Päevapraad: 3€

Suupisted 1.30 – 4.50€

Supid: 1.20 -2.00 €

Pearoad: 4.20-7.00 €

Õlled: 1.85-3.45 € 

Avatud: 

E-T 11.00-20.00

K-N 11.00-23.00

R-L 11.00-03.00

P- suletud

blog comments powered by Disqus