Põltsamaa maadlejad said rekordarvu kuldmedaleid

Möödunud pühapäeval Felixhallis  peetud Eesti noorte ja juunioride  meistrivõistlustel sumomaadluses võitsid sealse maadlusklubi poisid ja tüdrukud kokku neliteist kuldmedalit. Treener Arved Külanurme sõnul on see ühel võistlusel saadud medalite rekordarv.

Sumomaadluse meistrivõistlustel osales 78 sportlast kümnest maadlusklubist. Mitmed kasutasid võimalust võistelda nii juunioride kui ka noorte vanuseklassis, igaüks võis oma võimeid proovida ka absoluutkaalus. Kõik kolm väljakutset otsustas vastu võtta ka Põltsamaa maadleja Mart Kohv, kes võitis kolm meistritiitlit.

Nii noormehed kui ka tütarlapsed olid edukad

„Marti hinnati kogu võistluste edukaimaks. Noormehe suurepärase vormi põhjuseks on järjepidevad treeningud ja tõsine sumohuvi, mis alguse saanud kodunt. Korralik medalisaak on ka tema isal Andrus Kohvil. Vend Indrek on aga kahekordne medalivõitja juunioride maailmameistrivõistlustel,” rääkis treener Arved Külanurm.

„Üheks arvestatavamaks vastaseks oli Mart Kohvile tema klubikaaslane Ardi Andruse.

Kuldseid medaleid võitsid Põltsamaa noormeestest veel Sander Orion, Andres Vaher, Sander Kütt ja Henri Kukke, kes on valitsev Euroopa meister noorte arvestuses ja Jõgevamaa parim noorsportlane 2008.

Põltsamaa maadlusklubi tütarlastest võitis nii oma kehakaalus kui ka absoluutkaalus kuldmedali Dagny Kungus. Samuti tuli kahekordseks meistriks  Kadri Ulp.

Kullavõiduga lõppesid võistlused ka Sandra Tammiksaarele, Helerin Salole ja Olesja Steptšenkole.

10 Põltsamaa sportlast Shveitsi

„Seekordsetel Eesti  meistrivõistlustel sumos olime  konkurentidest tugevasti üle. Kokku võitsid meie poisid ja tüdrukud neliteist meistrikulda. Nii kuldset medalisaaki pole Põltsamaa maadlusklubi korraga varem saanudki,” nentis treener ja võistluste korraldaja Arved Külanurm.

„Põltsamaal peetud võistlused tegi iseäranis oluliseks see, et tulemused aitasid välja selgitada maadlejaid, kes sõidavad augustis Shveitsi sumomaadluse meistrivõistlustele. Praeguse arvestuse järgi osaleb nendel võistlustel kümme põltsamaalast. Oma tiitlit läheb kaitsma ka Henri Kukke. Põltsamaalt Shveitsi minejate arv võib aga veel suureneda, sest mais toimuvad  Eesti sumo  meistrivõistlused täiskasvanutele, kust on samuti loota medalivõitjaid ja seetõttu Euroopa meistrivõistlustele pääsejaid,” lisas Külanurm.

iii

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus