Põltsamaal peetud maadlusvõistlused võitsid kodulinna noored

Põltsamaa Maadlusklubi saavutas möödunud laupäeval  spordihoones Felixhall peetud Eesti meistrivõistlustel juunioride (15-21 aastased noormehed) vabamaadluses ülekaalukalt meeskondliku esikoha.

Samal ajal ja samas kohas said teoks ka meistrivõistlused naiste maadluses, kus esikoha võitsid Põltsamaa spordineiud Johanna Kikkas ja Jaanika Rähn.

Põltsamaal toimunud Eesti meistrivõistlustel juunioride vabamaadluses osales kaheksakümmend üks osalejat üheksateistkümnest võistkonnast. Meeskondlikult saavutas ülekaaluka esikoha Põltsamaa Maadlusklubi 34 punkiga, järgnesid Viljandi Tulevik 29 ja Kohtla-Järve Kuldkaru 21 punktiga.

„Kuldmedaleid meie juuniorid seekord ei võitnud, küll aga rohkesti hõbe- ja pronksmedaleid. Nii saavutasid teise koha Ahti Pärnsalu, Sander Orion ja Joosep Mölder, kolmandaks tulid aga Andes Vaher, Tõnis Rosenberg, Hergo Andruse ja Aavo Olgo.  Joosep Mölderi ja Aavo Olgo edukat maadlemist võib pidada ilusaks üllatuseks, sest neilt ei osanud veel sellel võistlusel medalit loota,” ütles treener Arved Külanurm.

Poisid võistlesid eriloaga

Treeneri sõnul kuuluvad meistrivõistlustel osalenud kümnest maadluspoisist vaid kaks juunioride klassi. „Ülejäänud kaheksa tegid kaasa eriloal, mis tähendab lapsevanema ja treeneri nõusolekut võistlustel osalemiseks. Poiste pikaajalised ja järjepidevad treeningud, mis  on kestnud juba kuus kuni kaheksa aastat, tagasidki vastupidavuse ja osavuse ning tõid esikoha tänavustel meistrivõistlustel,” lausus Külanurm.

Põltsamaal Felixhallis peetud Eesti meistrivõistlustel naiste maadluses pälvisid aga oma kehakaalus esikohad Põltsamaa tütarlapsed Johanna Kikkas ja Jaanika Rähn. Mõlemad neiud kaitsesid ka möödunud aasta esikohti.

„Ega ma täpselt mäletagi, mitmes kord olen Eesti meistrivõistlused võitnud. Üle viie on aga selliseid võite juba kindlasti. Seekordsetel võistlustel osutus kõige pingelisemaks esimene kohtumine, järgmised matšid läksid juba kergemini. Finaalivastase narvalanna Marta Karpovaga maadlemisel sain seljavõidu. Muide, Marta Karpovaga olen kohtunud varemgi nii maadluse kui ka sumomaadluse võistlustel,” rääkis Jaanika Rähn.

Tüdrukud sõidavad Rootsi

Johanna Kikkas kinnitas, et talle tuli kuldmedal normaalsete jõupingutustega.

Neljapäeva õhtul sõidavad Jaanika Rähn ja Johanna Kikkas Rootsi, kus toimub esinduslik Euroopa turniir naiste maadluses.

Oma poegade ja tütarde võistlemisele elasid kaasa ka lapsevanemad. „Treener Arved Külanurm oskab oma treeningurühmades üksmeelse sportliku vaimu luua, mis kindlustabki edu võistlustel,” rääkis Sander Orioni ema Silva. „Kuigi Sanderi eesmärk oli täna kuld võita, jään rahule ka hõbemedaliga, sest maadluses tulebki järkjärgult edasi liikuda,” tõdes ta.      

Felixhallis peetakse aga sel pühapäeval Eesti meistrivõistlused noorte sumomaadluses. „Need on seitsmendad Eesti meistrivõistlused, mida käesoleval hooajal Põltsamaal korraldanud oleme,” ütles kohaliku maadlusklubi eestvedaja Arved Külanurm.

iii

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus