Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed tutvusid Jõgevamaaga

Riigikogu liige Arvo Sarapuu ütles Jõgeva kultuurikeskuses toimunud kohtumisel, et omavalitsuse tulubaasi tugevus sõltub suuresti Eesti kapitalil põhineva ettevõtluse osast meie majanduselus. “Sageli on väljendatud rõõmu iga välismaise investori Eestisse tuleku üle. Me ei tohiks aga unustada soodsa majanduskliima loomist kohaliku ettevõtluse jaoks,” märkis Sarapuu.

“Mida kaugemale Tallinnast Lõuna-Eesti poole sõita, seda vähem näeb maanteel autosid ja on hea, kui kaugemates Eestimaa nurkades üksikutest elumajadeski valgus akendes on. Selline olukord on suuresti ka postkontorite ja teistegi vajalike asutuste kinnipanemise tagajärg,” tõdes Põlvamaalt Mikitamäe vallast Riigikogusse valitud Inara Luigas.

Riigikogu liige Marika Tuus osales kohtumisel Mustvee kultuurikeskuses. “Inimesed tundsid tõsist muret Peipsi järve keskkonnaseisundi ning selle ümbruse puhtuse üle Toonitati vajadust tõsta Peipsi veetaset,” lausus Tuus. Mustvee linnapea Mati Kepp märkis, et veetaseme reguleerimine sõltub suuresti ka Venemaa suhtumisest valuküsimusse.

Riigikogu liige Eldar Efendijev lubas, et Mustvees tõstatatud keskkonnaalastest probleemidest teavitavad Keskerakonna fraktsiooni liikmed keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.

Reedel külastasid Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed mitmeid maakonna asutusi ja ettevõtteid: Siimusti lastekodu Metsatareke, Jõgeva lasteaeda Karikakar ning samuti Elistvere Loomaparki.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus