Jõgeval tuleb tänavu kevadlaat

Tänavu ei toimu alates üheksakümnendate aastate algusest Jõgeval korraldatud Kesk-Eesti Messi. Küll aga saab 23.-24. maini teoks kolmandat aastat Jõgeva linnapäevade raames kesklinna tänavatel ja platsidel korraldatav kevadlaat.

Traditsiooniks kujunema hakkava Jõgeva kevadlaada organiseerib SA Jõgevamaa Arendus-ja Ettevõtluskeskus koostöös Jõgeva linnavalitsusega. “Laadale ootame kauplema äriühinguid, üksikettevõtjaid, samuti mittetulundusühinguid ja seltse. Eriti teretulnud on käsitöötooted, toidu- ja tarbekaubad, mis valmistatud Jõgevamaal. Müügiruumi jätkub aga igasugustele toodetele, muu hulgas ka sellise kaubale, mida kutsutakse “Poola kaubaks”, kuid sellele on eraldi müügipiirkond,” lausus Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse konsultant Kersti Kurvits. Tema sõnul on kevadlaadal osalemiseks soovi avaldanud mitmed firmad, kes on varem Kesk-Eesti messidel osalenud. Üheks selliseks ettevõtteks on Korea Auto.

“Müügikohtade broneerimine kevadlaadale on juba alanud. Kauplejad võivad laadale üles seada ka oma müügiboksid ja -telgid,” ütles Kersti Kurvits.

“SA Jõgevamaa Arendus-ja Ettevõtluskeskus tegeles messibokside müümisega. Viimastel aastatel oli seda teha võrdlemisi raske. Paljud Jõgevamaa ettevõtjad ei soovinud messil osaleda, sest väitsid, et lähipiirkonna kliendid on nende tegevusega niigi hästi tuttavad. Kaugemate paikade ettevõtjatele pakkus aga mess vähe huvi seetõttu, et nad pidasid turustamisvõimalusi Jõgevamaal tagasihoidlikeks,”  põhjendas Kersti Kurvits Kesk-Eesti messi seekordset ärajäämist.

“Igal ettevõtmisel on oma aeg ja koht. Kui messi korraldamine praegu ära ei majanda, tuleb sellega arvestada, ” lausus maavanem Aivar Kokk, kes Jõgevamaa Äriklubi eestvedajana Kesk-Eesti messi korraldamise algatas.

“Teatavasti ei toimunud sel aastal ka Põltsamaa Ettevõtluspäeva. Põltsamaa Kultuurikeskuses toimub aga tänavu septembris ülevabariiklik messikonverents, kus tutvustatakse kõikide Eestimaa maakondade ettevõtluskeskkonda ja kus osalevad ka paljud Jõgevamaa ettevõtjad, ” lisas ta.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus