Kraaksupesa kiituseks

Ega väikelapse emal polnudki Jõgeval muud võimalust oma lapsele tegevust leida, kui ise pea tööle panna ja omasuguste lapsevanematega koos midagi ette võtta.

Õnneks on järgmisest nädalast kõik teisiti. Nüüd on ka Jõgeval äsja avatud Kraaksupesa näol mängutuba olemas.

Möödunud sügisel kirjutasime, et rühm lapsevanemaid otsib mõttekaaslasi ja kohta, kuhu mängutuba teha. Nüüd on leitud nii mõttekaaslased kui ka koht.

Mängutuba on mõeldud selleks, et emad, kes lapsega kodus istuvad, saaksid kellegagi suhelda ja lastel samal ajal huvitavat tegevust oleks. Laps harjub mängutoas teistega suhtlema ja saab nii ettevalmistuse lasteaeda minekuks. Laste mängutuba pole ka kallis, ühe tunni Kraaksupesas viibimise eest küsitakse 10 krooni.

Müts maha lapsevanemate ees, kes üsna nappide toetuste ja vähese hulga sponsorite abiga on suutnud sellise vajaliku toa sisustada. Aitäh Täiskasvanute Keskkoolile, kes ruumid ja inventarigi andis!

Ideid, kuidas mängutuba edasi arendada, võivad kõik pakkuda. Mängutoas saab laste sünnipäevi pidada, väga lahedad võiksid olla edaspidi ka teemapäevad. Isside jaoks võiks seal tulevikus olla kasvõi internetiühendusega arvuti, et neil igav ei hakkaks, kuni laps lustib. Võimlemised ja beebikool peaksid ka huvi pakkuma. Ja ehk võiks vanaemadele olla ka käsitööring? Nii jätkuks  tegevust kõigile.

11. detsember 2008

blog comments powered by Disqus