24. veebruaril esietendub Piibe teatril Kesk-Eesti Tre Raadios kuuldemäng „Loojangupuna“, mis jutustab admiral Johan Pitkast. Lavastajaks on Arlet Palmiste.


Piibe teatri eestvedaja Arlet Palmiste ütles, et teater ei jäänud ootama, kuni taas ühiselt saab proovisaali minna, vaid otsustas salvestada oma esimese raadioteatrietenduse ehk kuuldemängu „Loojangupuna“.
Lugu jutustab rahva poolt armastatud admiral Johan Pitka elupäevadest tema maamajas Ebavere mäe jalamil teise maailmasõja eel 1939–1940, kui Nõukogude väed Eestisse marssisid. Salvestamisel järgiti kõiki kehtestatud ohutusnõudeid.
„See oli minu jaoks esimene kord kirjutada ja lavastada lugu raadios. See oli tänasel päeval, kus proovid peatatud, ikka väga tore kogemus,“ rääkis Arlet Palmiste.
„Johan Pitka on pärit Järva-Jaani külje alt. Seega meie mees ja tema lugu tuleb ikka ja jälle meelde tuletada. Meie maa on kandnud ikka väga vägevaid poegi,“ lisas ta.
Kuuldemängu helirežissöör on Urmo Kütismaa. Mängivad Aire Pitk, Küllike Veede, Kersti Saame, Tiit Tammleht, Andres Kaitsa ja Arlet Palmiste.
Piibe Teatri raadiolavastus on 24. veebruaril Kesk-Eesti Tre raadios eetris kell 11.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus