Sooja toitu töö juurde tellides hoiate aega kokku

Jõgeval toob soojad lõunad kontorisse spordihoones Virtus kohvikut pidav füüsilisest isikust ettevõtja Virge Mitt. Ta on Jõgeva kontoritesse sooje lõunaid pakkunud juba kolm aastat. Miti püsikliendid on päästeamet, kultuurimaja, perearstid, kauplused.

Soe lõuna tuleks ära tellida hiljemalt poole kaheteistkümneks. Kui mõnel kliendil on erisoove, arvestab toitlustaja neid kindlasti.

Arvestab klientide erisoove
“Osa inimesi ei soovi prae juurde värsket salatit, mõni tahaks aga topeltportsu. Mõni ei armasta punapeeti, mõni ei taha kapsast ? kui tellimust esitades seda öelda, saame sellega arvestada,” rääkis Mitt. Toiduportsjonid paneb ta termoskarpidesse ja toit jõuab alati kohale soojalt.

Kõik juurviljad ja kartul on pärit Miti enda kodust, liha ostab ta Seveli poest. “Kõik on värske,” kinnitas ta. Omakasvatatud juurviljadest võib toitu valmistada, kui analüüsid on korras.

Rohkem kui pool aastat Virge Miti püsiklient olnud päästeameti operatiivkorrapidaja Imre Tõekalju on rahul nii pakutava kvaliteedi kui ka hindadega. “Toit on alati värskelt valminud ja jõuab meie majja soojana,” kinnitas ta. Tõekalju sõnul käisid nad varem lõuna ajal erinevates sööklates söömas, kuid igapäevane ringitiirutamine kulutas nii aega kui ka autokütust. Sama raha eest saab kohale toodud toidust kõhu kenasti täis, nentis ta.

Kaks anonüümseks jääda soovinud püsiklienti tõdesid, et nende jaoks on ülioluline aja kokkuhoid. “Toit on maitsev ja oleme sellega rahul.”

Menüü koostamisel peab olema paindlik
Euronõuded on kohvikus täidetud ja tunnustus käes. Virtuse kohvikus on lisaks juhatajale ametis veel neli inimest.

Toitlustada tuleb veel hostelis ööbivaid külalisi, samuti spordipoisse ja -tüdrukuid, kui majas on võistlused või ka laagrid. Menüü koostamisega on Virge Mitt väga paindlik. Iluvõimlejad tahavad kaloritevaest toitu, poisid aga süsivesikuterikast.

Kohviku perenaise kinnitusel on inimestel raha aina vähemaks jäänud ja väljas eriti söömas ei käida. Spordivõistluste ajal on vanemad küll lastele söögiraha kaasa andnud, kuid ise püüavad võimalikult vähe kulutada. Eriti hästi paistab see silma suurürituste ajal.

“Meie tuleme suurürituste teenindamisega toime, seni pole keegi nurisenud,” kinnitas Mitt. Talvel on tal alati rohkem tööd kui suvel. Juhusliku möödasõitja jaoks jääb Virtuse kohvik teest kaugele, need aga, kes linna sisse sõidavad, söövad enamasti kesklinnas kõhu täis.

Suurimaks mureks on Virge Miti sõnul toiduainete hind. Mida toob ühinemine Euroopa Liiduga, pole veel teada, kuid odavamaks vaevalt midagi läheb. “Inimeste rahakott on juba praegu väga kõhn, kuid pärast 1. maid läheb asi ilmselt veel hullemaks,” kinnitas ta.

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus