Mida põnevat olete sellel suvel korda saatnud?

Tiina Jurjeva, ajakirjandustudeng:

?Nagu kavandasin, kuluski see suvi mul põhiliselt õppimisele ja tööle. Kuigi ma ei jõudnud endale seatud maksimumprogrammi tervenisti täita, olen õnnelik, et eksamid läksid väga edukalt ja erialapraktikal sain oma teadmisi proovile panna ja kuhjaga kogemusi. Puhata sai ka, kuigi uneaeg jäi napiks, sest tahtsin käia paljudel vabaõhuetendustel, kontsertidel ja kokkutulekutel ning heade sõpradega pidu panna. Õnnestus olla oma kauaaegses kodulinnas Moskvas. Põnev oli kohtuda oma vanade sõpradega ja koos nendega pidutseda. Nad teavad, kui väga mulle ooper meeldib. Oli põnev üllatus, et neil õnnestus hankida mulle pilet Suurde Teatrisse.?

Endel Seer, taluperemees:

?Minu põnevused ja suveromantika pidude, ehalkäimiste ja muuga on möödas. Nüüd jookseb igapäevane elu: hommikul pool kuus üles ja siis tuleb hakata talutöödega pihta. Tänavu polegi kodust kaugemale saanud, ainult küla kokkutulekule ja lapselapse keskkooli lõpetamisele. Praegusel ajal tuleb talupidajal iga päev midagi korda saata. Hoolt ja rügamist on palju, selles ei oska ma mingit põnevust leida. Siiski, selle suve üks põnevamaid asju oli vast see, et vaatamata pidevale sajule sain ma täitsa kuiva heina. Minu heinategu lihtsalt trehvas õigele ajale, mil ei tulnud tilkagi vihma.?

Virve Peterson, kaupluse juhataja:

?Minu jaoks on väga põnev reisimine. Selle jaoks lihtsalt peab aega saama. Igal suvel olen vähemalt korra kuhugi kaugemale sõitnud, mõnikord isegi mitu korda. Olen jõudnud Rootsimaale, Norrasse, Austriasse ja mujalegi. Tänavu õnnestus olla Ahvenamaal ja Kihnu saarel, suveks planeeritud reis Itaaliasse lükkus oktoobrisse, nii et minu ekskursioonisuvi venib seekord pikemaks. Olen arvamusel, et pole kehva reisi, aga võib olla kehv reisiseltskond. Viimastel aastatel on kõik mu reisid õnnestunud. Suure elamuse sain Uduküla ja Tapiku kooli kokkutulekult. Oli pisarateni liigutav päev ? taaskohtumine üle neljakümne aasta.?

Piret Saarik, raamatupidaja:

?Midagi põnevat siiski oli. Olen kõik suved olnud koos lastega, nüüd oli võimalus saata nad maale vanaema juurde ja minna koos abikaasaga Baierimaale ja Austriasse. See reis oli eriti põnev ? nii kõrgeid ja ilusaid mägesid polnud ma ju varem näinud. Sellal, kui me reisil käisime, oli lastel samuti palju põnevust. Elame suures majas korteris, aga vanaemal on lambad, vasikad, kassipojad ja teised loomad. Eriti meeldis tütrele neid talitada ja silitada. Käisime lastega rabas, neil oli see esimene kord vajuda põlvist saati turba sisse ja selles solberdada. Trehvas, et rabas õnnestus näha luiki ja sookurgi.?

Anu Soomets, matkahuviline:

?Viimasel ajal on minu põnevamad kordasaatmised seotud matkamisega. Alles hiljuti käisin süstamatkal Põhja-Karjalas. Sai ületatud palju kärestikke, kohati olid lained üle poolteise meetri kõrgused. Sai süstaga ümber mindud ja külmas vees ujutud, juhtus kõike, aga oli põnev ja lahe. Tore oli pikk jalgrattamatk koos tütrega. Ta mul alles kahe ja poolene, aga tegi juba eelmisel suvel matka vapralt kaasa. Talle lausa meeldib rattatoolis istuda ja sõita. Igal päeval on oma põnevus, kogu aeg saab midagi huvitavat teha. Aastaaeg ja ilm ei sega, mind pole häirinud ka selle suve vihmad.?

Gerri Kiis, ilu- ja tervisesalongi perenaine:

?Midagi uut ja põnevat juhtub mul iga päev ka töö juures, kuid põnevaim sündmus oli Riia ilumess, kus nägin ilumaailma uusi trende. Siis veel kaks nädalat puhkust Kauksis. Sai päevitada, ujuda ja kala püüda. Põnev seegi, et oskasin oma puhkuse valida just ajale, kui meil olid selle suve ainukesed soojad ja päikeselised nädalad. Põneva üllatuse tegi tütar: vanaema oli otsustanud küülikupidamise lõpetada, aga tüdruk korraldas asja nii, et jänkusid tuli hoopis juurde. Nüüd on meil kümme rõõmsameelset jänkut, kuid ületalve ei saa ma neid pidada. Mis muud, kui tuleb viia nad Paunvere väljanäitusele ja laadale.?

 ARDI KIVIMETS

blog comments powered by Disqus